Folyamatosan oltanak megyénkben

Suki Zoltán

20211216 Budapest 5-11 év közötti gyerekek Covid-19 elleni oltása a Bethesda Gyermekkórházban Fotó: Kurucz Árpád CZ Magyar Nemzet MN FIGYELEM! A fotó használatakor tüntessék fel; Bethesda Gyermekkórház!

Fotó: Arpad Kurucz

November 24-től mostanáig több mint 400 embert oltottak be a csongrádi oltóponton, amiben 60 első oltás volt – mondta a helyi tévé műsorában a Dr. Szarka Ödön Egyesített Egészségügyi Intézmény vezetője. Tóth Irén beszélt arról is, hogy aki kéri, azt egy-két napon belül beoltják. Kiderült, hogy a Csongrádi járásban 70 százalék körüli az átoltottság, de ebben még nincsenek benne a gyerekek. Tóth Irén szerint azok az emberek, akik nem vették fel a védőoltást, sokkal nehezebben esnek túl a betegségen, mint az oltottak. 

 

Míg tavaly decemberig 125 fertőzöttet regisztráltak Mindszenten, majd idén januártól áprilisig mindössze 80 embert érintett a járvány, tavasztól késő őszig már majdnem 220 helyi lakos betegedett meg – írja a Rádió7.hu. A háziorvosok hangsúlyozták a járványügyi szabályok szigorú, következetes betartását, a harmadik oltás felvételének fontosságát. Eközben Bálint Gabriella, a Hódmezővásárhely Többcélú Kistérségi Társulás Kapcsolat Központ vezetője arról tájékoztatta a mindszenti testületet, hogy szerencsére az ellátórendszer idős gondozottjai a megyei átlag alatt érintettek a betegségtől. 

 

A Csongrádi járásban 70 százalékos az átoltottság. 

Forrás: Mészáros János

 

Autoimmun betegségeket vizsgáló kutatási program zárult le a Szegedi Biológiai Kutatóközpontban és a Szegedi Tudományegyetemen. A szakemberek eddig nem ismert klinikai, molekuláris és immunológiai markereket azonosítottak, amelyek segítséget jelentenek az autoimmun, gyulladásos kórképek diagnosztizálásában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!