Sokan szállnak majd vonatra, buszra

2021.12.30. 10:00

Hasznos tudnivalók a szilveszteri tömegközlekedéssel kapcsolatban

Munkatársunktól

Vasútijegy-váltáshoz az utasok 5 százalékos kedvezménnyel használhatják az automatákat. Fotó: Móricz-Sabján Simon/MW

Fotó: ©Móricz-Sabján Simon

Szilveszterkor, újévkor és január 2-án is jóval nagyobb utasforgalom várható, ezért a MÁV és a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, és indulás előtt tájékozódjanak a menetrendváltozásról. A MÁVINFORM emlékeztetett, hogy a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegy elővételben, online és mobilon is kényelmesen megváltható. A decemberi dolgozó- és tanulóbérleteket január 5. helyett 7-ig fogadják el a vonatokon és a helyközi buszjáratokon. 

A kiemelt, frekventált vonalakon a csúcsidőszakokban közlekedő InterCity vonatokhoz több kocsit kapcsolnak a helyjegyfogyásától függően. December 31-én, valamint január 2-án és 3-án járatonként 1-4 kocsival többel közlekednek az InterCity vonatok. 

A szilveszterezőknek a vasúttársaság a biztonságos hazajutás érdekében az éjszakai vonatok igénybevételét javasolja a gépkocsik használata helyett. 

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik az év végi ünnepnapok idején. December 31-én jellemzően a hét utolsó tanítási szünetes munkanapja szerint, január elsején pedig a munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint közlekednek a buszok. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!