Szegedi hírek

2021.12.28. 15:52

Sztárokkal nyit jövőre a szegedi fesztiválszezon

Munkatársunktól

A jövő évi Deja Vu mottója: Legyünk együtt újra 18 évesek! Fotó: Deja Vu

Fotó: Tro Photography/Tari Robert

Új dátummal, de a megszokott keretek között nyitja meg a fesztiválszezont a jövő esztendőben a Deja Vu. 2022-ben június 3–5. között repítik majd vissza az időben az 1990-es és 2000-es évek slágereinek szerelmeseit az Újszegedi Partfürdő és Kemping területén. 

 

– Hónapok óta dolgozunk azon a kollégáimmal, hogy 2022-ben is meg tudjuk tartani az ország egyetlen háromnapos retró fesztiválját, amire Soprontól Debrecenig mindenhonnan érkeznek hozzánk látogatók. 2021 az alkalmazkodás és az újraindulás éve volt nekünk, hiszen a járványhelyzet a fesztivált sem kímélte, de nem adtuk fel, hiszen számunkra a legfontosabb a közönségünk. Számos környezettudatos újítással, REpohárral, érintésmentes fizetőrendszer kialakításával és új helyszínekkel is készültünk a nagy visszatérő bulira, ami várakozáson felül sikerült – mondta Kovács Ádám, a fesztivál igazgatója. Hozzátette, a jövő évi fesztivált a még nagyobb, változatosabb és jobb jelzők mentén tervezik. A rendezvény szlogenje pedig a „Legyünk együtt újra 18 évesek!” jelmondat lesz. 

 

A napokban a szervezők bejelentették az első fellépők nevét is. Először a Deja Vu fesztivál keretei között lép színpadra Szegeden a Grammy-­díjas amerikai rapper, Coolio, aki elhozza többek között 1995 legnagyobb slágerét, a Gangs­ta’s Paradise-t, amely a legtöbbet eladott kislemez volt abban az esztendőben. Mellette érkezik Alexandra Stan is, akinek Mr. Saxobeat című száma uralta a slágerlisták élét a 2000-es évek végén. A belga Kate Ryan énekesnő szintén először vesz majd részt a fesztiválon, amelyen felcsendül többek között a Désenchantée!, a Libertine, az Ella, elle l’a, a Desireless és a Voyage, Voyage című slágere is. 

 

Továbbá visszatérő vendégként lép majd a Deja Vu színpadára a La Bouche, azaz Lane McCray és csapata, akik az 1990-es évek óta feledhetetlen slágereiket elevenítik majd fel, mint a „Be my lover” vagy a „Sweet Dreams”. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!