Főpróba

2021.12.08. 19:24

Vicces és mókás dráma, Élet-ritmusra

A Szegedi Nemzeti Színház pénteken 19 órakor mutatja be a Kisszínházban Cédric Chapuis 2013-ban színpadon debütált Élet-ritmusra című monodrámáját, amit a teátrum dramaturgja, Varsányi Anna fordított magyarra. A próbafolyamat tavasszal kezdődött, most zajlik a főpróba hete a humorral és játékossággal teli darabnak, szerdai sajtónyilvános próbát tartottak.

I.P.

Forrás: Kuklis István

- A fantáziám már a mű olvasásakor beindul, és kezd kialakulni, hogyan, milyen „ruhába” tudjuk majd öltöztetni, amit a művész, jelen esetben Balázs képességei is alakítanak – mondta Hojsza Henrietta rendező. A tánc, a különböző mozgások és mozgássorok a szövegen túli tartalom megjelenítésében segítenek – ezt már a környezete nem minden reakciójával tisztában lévő Adrien Lepage-t megformáló Medveczky Balázs fogalmazta meg.

Forrás: Kuklis István

Igazi zenész-, művészfamíliából származik: édesapja Medveczky Ádám Kossuth-díjas karmester, édesanyja Csányi Valéria szintén karmester, a Magyar Rádió Gyermekkórusát pedig nagyszülei, Botka Valéria és Csányi László alapították. – Úgy tapasztaltam, sok a közös bennem és Adrienben, akinek az életében szerepet játszó figurákat is én jelenítem meg, egy karakteren belül több színt hozva – tette még hozzá.

 

Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója kijelentette: a teljesen színházuk által létrehozott előadást szeretnék más városokban is bemutatni.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!