Végre kompromisszumra jutottak

2021.12.08. 18:38

Visszatérnek az ultrák

Amire sok futballkedvelő várt, teljesült.

M.J.

Az ultrák újra elfoglalhatják helyüket a B lelátón. Fotó: Török János

Közös nevezőre jutott a Szeged-Csanád Grosics Akadémia NB II.-es labdarúgócsapatának vezetése, valamint a B lelátón a csapatot buzdító ultra szurkolói csoport, így a hétvégi, Békéscsaba elleni délkeleti ré­­giós derbin ismét ott lehetnek a lelátón a sokszor kiváló hangulatot teremtő drukkerek is. Ehhez persze kompromisszumokat kellett kötni, amelyet a két csoport közleményekben foglalt össze.

 

Íme az ultrák szövegének né­hány mondata: „…Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy a klub és a B közép közt lezajlott tárgyalások a mai napon eredményesen lezárultak. A két oldal belátta, hogy igenis nagy szükség van a szurkolókra, hiszen az elmúlt pár itthoni mérkőzésünk inkább egy siralomházra hasonlított. Kitiltott szurkolóink a tavaszi szezontól visszatérhetnek. Eh­­hez a tábornak is bizonyítania kell társaink miatt, így kérünk mindenkit, hogy tartózkodjon a felesleges atrocitásoktól a stadio­non belül. Közös célunk, hogy minden segítséget megadjunk feljutásra esélyes csapatunknak olyan hangulatot varázsolva a jövőben is, amire az NB II.-ben nem nagyon volt példa a koronavírus előtti időszakban.

 

Részlet az egyesület közleményéből: „…Klubunk hozzájárul ahhoz, hogy az ultrák szurkolói csapat behozza a nézőtérre az előzetesen ellenőrzött zászlóit, transzparenseit, és amennyiben az idei utolsó hazai mérkőzésünkön nem lesz semmilyen rendbontás, klubunk vezetése kész tárgyalni az ultrák képviselőivel a csoporthoz tartozó 11 kitiltott fővel szemben hozott szankció felfüggesztéséről. Az utolsó hazai mérkőzésünkre, a Békéscsaba elleni rangadóra szeretettel várjuk valamennyi szurkolónkat, hogy sportszerű és kulturált módon támogassák csapatunkat, és maradandó sport- és közösségi élményeket szerezzenek.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!