Egy óvodai csoportot is bezártak

2022.01.17. 16:25

142 ember van karanténban Hódmezővásárhelyen

Több mint 800 új koronavírus fertőzöttet regisztráltak a hétvégén Csongrád-Csanád megyében. Pozitív hír viszont, hogy a Szegedi Tudományegyetemen végzett az Év Elhivatott Fiatal Szakdolgozója, Tisóczki Evelin.

Munkatársunktól

Illusztráció:Móricz István

Fotó: Móricz István

A Szegedi Tudományegyetemen végzett diplomás ápolóként Tisóczki Evelin, akinek idén ítélték oda az Év Elhivatott Fiatal Szakdolgozója Díjat – közölte a Semmelweis Egyetem, ahol a fiatal szakember az Egészségtudományi Doktori Iskolája hallgatója. Tavaly július elejétől egészen október végéig lehetett javaslatot benyújtani a kitüntetésre. 

A koronavírus-járvány ellenére is számos pályázat érkezett, amelyekben az egészségügy legkülönbözőbb területein szolgálatot teljesítő szakdolgozókat terjesztették fel. Tisóczki Evelin jelenleg a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Kistarcsai Telephelyén osztályvezető főnővérként dolgozik.

Hódmezővásárhely

Jelenleg 142 ember van karanténban Hódmezővásárhelyen. A helyi Operatív Stáb hétfői ülése után azt is közölték, hogy Egyesített Óvodáknál az Oldalkosár utcán kellett három csoportot bezárni, a karantén idejének rövidülése miatt azonban ott keddtől már újra tudják fogadni a gyermekeket. Ugyanígy az Oldalkosár utcai bölcsődében egy csoportot kellett lezárni a vírus miatt. 

Azt is írták, hogy feltehetőleg az omikron variáns miatt a fertőzöttek száma lakosságarányosan viszonylag gyorsan nő. 

A gyermekeknél is nagyobb a fertőzöttségi arány, ami miatt sok szülő kénytelen otthon maradni. A mostani megbetegedések lefolyása általában ugyan nem olyan súlyos, főleg a felső légutakat érinti, mivel azonban sokkal többen fertőződnek meg, így a súlyos esetek is statisztikailag nagyobb számban fordulhatnak elő.

Domaszék

Oltási akciónapokat szerveznek Domaszéken január 28-án és 29-én – olvasható a település honlapján. Mint írták, Kőrösi Gábor és Kovács Zsuzsanna rendelőjében lehet felvenni az első, a második és az emlékeztető harmadik oltást is. A tájékoztatás szerint Pfizer, de egyedi kérés esetén Shinopharm oltóanyagot igényelnek majd. Igaz, hogy az oltási napokon regisztráció nélkül lehet részt venni, de azt kérik, hogy az igényeket január 24-én délelőtt 9 óráig jelezzék a rendelőkben telefonon, vagy személyesen.

Csongrád-Csanád megyében 804 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak a hétvégén. Velük együtt így a járvány kitörése óta már 58 ezer 800 embert fertőzött meg a vírus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!