Elfogtak egy embercsempészt is

2022.01.16. 11:22

99 illegális migránst tartóztattak fel egyetlen éjszaka alatt

A rendőrök az éjszaka során elfogtak egy embercsempészt és 99 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében.

delmagyar.hu

Illusztráció: Havran Zoltán/MW

Illusztráció: Havran Zoltán/MW

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség  járőrei az osztrák rendőrökkel, a honvédekkel és a polgárőrökkel együttműködve 2022. január 15-én 22 óra és január 16-án 6 óra között nagyobb csoportokban, 95 illegális migránst tartóztattak fel Szeged, Mórahalom és Ásotthalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír, török, palesztin, tunéziai, marokkói és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el. – írja a Police.hu.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2022. január 16-án 1 óra 45 perckor Ásotthalom külterületén ellenőriztek egy osztrák honosságú Volkswagen Golf típusú személyautót, amit egy 42 éves szlovák állampolgár vezetett. A járműben rajta kívül további négy, magát afgánnak valló férfi volt, akik személyazonosságuk mellett jogszerű magyarországi tartózkodásukat sem tudták igazolni. Az egyenruhások a sofőrt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.  A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában