Szegedi hírek

2022.01.24. 10:00

A héten még lesznek oltási akciónapok a megyében is

Érdemes tudni, hogy aki elkapta a fertőzést és oltatlan, az a gyógyulás után azonnal felveheti az első oltását. A héten még lesznek oltási akciónapok is, Mórahalmon például a Pfizer- és Sinopharm-vakcinákat lehet kérni.

Munkatársunktól

Fotó: MTI/Varga György

Fotó: Varga György

Bár a megye oltópontjaira folyamatosan érkeznek a koronavírus elleni védőoltást felvenni, a Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint továbbra is sokan vannak, akik nem adatták még be. Kanka Andor a Rádió 88-nak elmondta, a vakcinák felvétele létfontosságú az egészségünk megőrzése miatt, a koronavírus mindegyik variánsától megvédi a szervezetet. 

Ezt pedig ebben a hónapban az oltási akcióban még a héten csütörtökön, pénteken és szombaton lehet megtenni. Ugyanis az eddigi oltási akciók sikerére és az omikron-vírusvariáns magyarországi megjelenésére tekintettel januárban még ezen a három napon lehet előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval kérni az oltást a kórházi oltópontokon és a járási székhelyek szakrendelőiben. 

Mórahalmon a Kistérségi Egészségügyi Központban is lesz oltási akció. Az említett napokon a Szent László park 3. szám alatt a Móra-Vitál Kft. munkatársai várják az oltakozókat. Pfizer- és Sinopharm-­vakcinákat lehet kérni. 

Ahogy azt a kormány már bejelentette, a negyedik oltás is kérhető már, akár a most zajló oltási akciónapokon is. A negyedik oltás kérhető 18 év felett, ha a 3. oltás beadása óta már eltelt 4 hónap. Az olthatóság megítélése érdekében az oltóorvos szükség esetén konzultálhat a kezelőorvossal és a háziorvossal. Az oltóanyag kiválasztása minden esetben az oltóorvos feladata, aki a pácienst ismerve a szakmai szempontok alapján dönt. Általános ellenjavallata egyik kombinációnak sincs. 

Azon oltatlanok, akik a fertőzésen átestek, várakozási idő nélkül a betegségből történt felgyógyulás után olthatók. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!