Vezető hírek

2022.01.11. 18:34

Béres Vikit támogatta a naptár bevételével a Szeretem Vásárhelyt Egyesület

A Szeretem Vásárhelyt Egyesület a 2022-es asztali naptára bevételével a 3 éves, agybénulást szenvedett vásárhelyi kislány, Béres Viki fejlesztését segíti. Az adományt jelképesen kedden adták át az egyesület tagjai a szülőknek.

Kovács Erika

Fotó: Frank Yvette

Lapunk novemberben mutatta be a hódmezővásárhelyi Béres család mindennapjait. A szülők szeme fénye, Viki februárban ünnepli a harmadik születésnapját. A 33. héten született, majd csecsemőkori agybénulást szenvedett, később kiderült, epilepsziás is. 

 

A kislány értelmi képességeivel nincs probléma, a mozgását kell fejleszteni. Viki most tanul járni. Egy speciális kerettel szeptemberben tette meg az első lépéseket. A hasonló korú társaihoz képest az ő élete sokkal küzdelmesebb, ám Viki ennek ellenére is egy csupa mosoly, eleven és huncut kislány.

 

A kislány mozgásában a legnagyobb előrelépést a solymári Borsóház tréningjei jelentették. Az egyhetes, az egyén állapotához igazodó tréning során speciális módszerrel fejlesztik a mozgásukban korlátozott gyermekeket. Az 5 napos, a szállással, étkezéssel, utazással együtt 150 ezer forintba kerülő terápiát szeptemberben és októberben a szülők ki tudták fizetni, de többre már nem futotta a megtakarításukból, pedig hatalmas eredményeket értek el. 

Viki fejlesztéséhez a Szeretem Vásárhelyt Egyesület is hozzájárult. Fotók: Kovács Erika

A kislány ott tanult meg a Nimbo járókerettel járni, illetve két négylábú bottal is megtette az első lépéseket.

 

A Szeretem Vásárhelyt Egyesület is hallott a kislány és a szülők küzdelméről. A naptáruk bevételét ezért ajánlották fel Béreséknek. Juhász Tünde, Rapcsák Katalin és Daru Árpád kedden jártak a családnál.

 

– Most jelképesen adjuk át az adományt, hiszen a 300 ezer forintot már átutaltuk a család számlájára. Szeretnénk ezzel hozzájárulni Viki ellátásához, fejlesztéséhez. Örülünk, hogy jó helyre kerül az adomány – mondta Juhász Tünde, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület egyik alapítója, alelnöke.

 

Viki Édesanyja, Béres Alexandra elmondta, a számlájukra érkezett támogatások jóvoltából decemberben el tudtak menni Solymárra. Az öreg autójuk felmondta a szolgálatot, de a Főnix Taxi a segítségükre sietett, vitték-hozták a családot. Januárra is van már időpontjuk. 

 

Megírtuk, hogy a kislánynak szüksége volna két gyermekméretű négylábú botra. Ezeket Németországból tudják csak beszerezni, a két kis bot 66 ezer forintba került. Már úton van, úgyhogy Viki ezekkel is gyakorolhatja a járást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!