Szegedi hírek

2022.01.28. 18:36

Díjazták a legszebb betlehemek készítőit - Fotók

Mindenkinek szüksége van a mindennapokban a karácsony csodájára, a szépségre és a jóra – vallja ezt a Szegedi Dóm Látogatóközpont. Ezért 2021-ben is meghirdették a Szeged-Csanádi Egyházmegyében a „Nem lehet csoda nélkül élni” című Betlehem-készítő pályázatot, melynek pénteken hirdették ki az eredményét.

Fotó: Frank Yvette

Kiss Edittől, a Szegedi Dóm Látogatóközpont igazgatójától megtudtuk, összesen 33 alkotás érkezett a gyermekektől és a felnőttektől Békés és Csongrád-Csanád megyéből. Az egyházi intézmények mellett más fenntartású oktatási intézmények is képviseltették magukat – tette hozzá.

 

Beszélt arról is, hogy a betlehemi csodát szerették volna elhozni a pályázatukkal, valamint a beérkezett munkákból készült kiállítással, utóbbit február 2-ig lehet megtekinteni.

 

Az alkotásokat szakmai zsűri díjazta, melynek tagja volt Petrás Mária keramikus, énekes, Sonkodi Rita festőművész, Jakobi Anna festőművész és Kiss Edit, a Szegedi Dóm Látogatóközpont igazgatója is.

Döntésük szerint a vegyes technika, egyéni kategória ifjúsági korcsoportjában Varga Dorottya Anna, míg a felnőttek esetében Verbó Anikó és Veréb Judit készítette a legszebb művet. Rajz, festészet egyéni kategóriában, az alsó tagozatosok körében Budai Violetta Alma, a felsősöknél Simonffy Dorottya, míg a felnőttek körében Paulik Fecó ért el első helyezést. A csoportos kategóriában az alsósoknál a szatymazi általános iskola 3/a osztálya, míg a felsősöknél Szentirmai András, Tóth Levente és Zvolenszki Bálint, a Gedói-iskola hetedikesei nyertek.

 

Továbbá oklevelet kaptak azok is, akik lecsúsztak a dobogóról, míg Poitinger Andrea, a Gedói-iskola pedagógusa különdíjat kapott, ugyanis a legtöbb diákot ő készítette fel a versenyre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!