Körforgalmat építenek a csomópontba

2022.01.28. 13:07

Évtizedes probléma oldódik meg Csongrádon az áruháznál

Új körforgalom épülhet a városban, a Fő utca–Arany János utca–Vég utca csomópont átalakításának kivitelezési költsége csaknem 120 millió forintba kerülhet a tervezői költségbecslés alapján.

M.A.

A Fõ utca-Arany János utca-Vég utca keresztezõdése Csongrádon. Fotó: Majzik Attila

Az önkormányzat pályázati támogatással vág neki az útszakasz felújításának, emellett a beruházás megvalósításához csaknem 80 millió forint önrészt kell, hogy biztosítsanak. Ugyanakkor az önkormányzat egyeztetést folytat az önerő mérséklése érdekében. 

 

A kereszteződés évtizedes gondja a városnak. 

A csomópont forgalma az elkerülő út megépítésével sem lett sokkal kisebb, a közelben lévő bevásárlóközpont miatt pedig a reggeli és a délutáni csúcsforgalomban rendszeresen bedugul a kereszteződés. 

A Fõ utca-Arany János utca-Vég utca keresztezõdése Csongrádon. Fotó: Majzik Attila

 

A probléma megoldására két elképzelés is született az elmúlt években, az egyik szerint körforgalommal, a másik szerint jelzőlámpákkal lehetne gyorsabbá és biztonságosabbá tenni a közlekedést a csomópontban. Ezek közül az előbbi valósulhat meg, a szükséges önerőt a város a 2022. évi költségvetésben a vagyongazdálkodási költség terhére tervezi be. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!