Vezető hírek

2022.01.05. 20:01

Felavatták a makói jégpályát - Fotók

Január 5-én hivatalosan is átadták a ténylegesen amúgy már használatban lévő megújult, kibővített jégpályát Makón. A Deák Ferenc utcai létesítményre különböző forrásokból több mint 100 millió forintot költöttek.

Fotó: Szabó Imre

– Az önkormányzat először 2009-ben döntött arról, hogy legyen egy akkor még mobil korcsolyapálya valahol a város központjában – idézte fel a kezdeteket a jégpálya avatóünnepségén Farkas Éva Erzsébet polgármester. Már akkor megvolt a magja egy baráti társaság formájában annak a télisport-egyesületnek, amely most a kibővített, korszerűsített létesítmény gazdája.

 

 És miközben a város komoly összegeket fordított a különböző helyi sportlétesítményekre, mostanra Makó a jeges sportok fellegvárává is vált, A Délmagyarország olvasói az elmúlt néhány évben figyelemmel kísérhették, miként korszerűsödik, gyarapszik a pálya, és hogyan erősödik meg ezzel párhuzamosan a jeges sportok művelőinek tábora, különös tekintettel az utánpótlásra.

A makói pályát lelkesen vették használatba a fiatal jégkorongozók. Fotó: Szabó Imre

Asztalos Péter egyesületi elnök, aki maga nem tud korcsolyázni, csak a fiai, azt mondta, vezetőtársával, Gyarmati Rolanddal egyszerűen az elődök munkáját folytatták. Ami tény, különböző forrásokból összesen több mint 100 millió forintot költöttek el – ennek köszönhetően nagyobb, biztonságosabb lett a pálya és a sátor, kapott a létesítmény öltözőket, irodát és szociális helyiségeket, mi több, egy hangulatos büfével is gyarapodott Szügyi László csanádpalotai fafaragó jóvoltából.

Ma már összesen 5 csoporttal működik a Maros Télisport Egyesület, emellett délelőttönként az iskolák használják a pályát, sőt rendszeresen fogadják a korcsolyázás iránt érdeklődő civileket is. Asztalos Péter ezért hálás a szülők közösségének, a támogatást felajánló vállalkozóknak, a TAO-támogatásokért Lázár János honatyának, a városnak és a szakági szövetségnek egyaránt. 

Az avatóünnepségen ugyancsak beszédet mondott Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség alelnöke, aki egy válogatott mezzel ajándékozta meg Asztalos Pétert. A rendezvénynek érdekes pillanata volt, amikor Biró István görögkatolikus parókus megáldotta a pályát – méghozzá úgy, hogy közben korcsolyával a lábán végig is siklott rajta. Mint kiderült, az atya civilben egy éve a felnőtt csapat egyik játékosa. A rendezvényt jégtáncbemutató is színesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!