Hódmezővásárhely

2022.01.27. 17:00

Folytatják a belvárosi kis utca szétverését

A kiváló állapotú Szent Antal utca szétverése a második üteméhez érkezett Vásárhelyen. Az utcát mintegy 100 millió forintos hitelből újíttatja fel az önkormányzat, Márki-Zay Péter polgármester feleségének sógora tervei alapján. A környéken most közlekedési káosz alakult ki.

Kovács Erika

Forrás: Kovács Erika

Az utcában az ivóvízvezeték kiváltását az Alföldvíz Zrt. végezte el a karácsony előtti időszakban. A munka miatt az ott működő kereskedők te­­temes kárt szenvedtek. Az önkormányzat nem anyagilag kárpótolta őket, hanem az utca két végén felállított világító reklámtáblával. Karácsony előtt pár nappal visszakapták a kereskedők és az ott lakók az utcát, de most újra lezárták egy szakaszon. A tervek szerint már január 10-én felvonult volna a kivitelezést nettó 89 millió 586 ezer 672 forintért elnyerő szegedi Stravaco Építőipari Korlátolt Felelősségű Társaság, de a hó és a nagy hideg miatt néhány napot csúszott a munka kezdete. 

 

A Szent Antal utca jelenleg a Mária Valéria utca és a Deák Ferenc utca közötti szakaszon van zárva. A Szent Antal utca Andrássy út felőli részében jelenleg kétirányúsították a forgalmat. A Mária Valéria fe­­lől érkezők az Andrássy felé jutnak ki az utcából, míg az Andrássyról közlekedők zsák­utcába futnak a Mária Valéria utca felé. Ez okozza a problémát. Sok autós az Eötvös-iskola sarkánál szembesül csak ezzel, ahol annyi hely van csupán, hogy az iskola bejárata előtt, sokszor a járdára is felhajtva forduljanak meg. A Szent Antal utcán jelenleg parkolni sem lehet, ami komoly gondot okoz az ott lakóknak. 

 

Mint megírtuk, a Márki-Zay Péter polgármester vezette közgyűlési többség úgy döntött, hogy felújíttatja a Szent Antal utcát. Ez Márki-Zay Péter felesége sógorának az álma volt, amelyhez a vezető pozícióban lévő rokon irányította közgyűlési többség zöld utat adott. A sógornak évek óta mozgatta a fantáziáját a Szent Antal utca átépítése, az erről készült skiccei az önkormányzat internetes felületén is megjelentek, majd az önkormányzat kiírta a terv­pályázatot, amelyet a sógor nyert meg. 

 

A megvalósításhoz pedig az önkormányzat mintegy 100 millió forintos hitelt vett fel, amelyet 2031 végéig fizetgethet a város. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!