Kézilabda

2022.01.17. 23:04

Francia örömkézilabdával búcsúzott az Eb-től a Pick Aréna

Kevesebb, mint egy félidő alatt lerendezte az olimpiai bajnok a továbbjutás kérdését. Franciaország már tizenegy találattal is vezetett Szerbia ellen, végül 29–25-re nyert.

Becsei Dávid

Szeged, 20220117. Franciaország-Szerbia férfi kézilabda Európa-bajnoki mérkõzés. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

A csoportkör zárónapjára megérkeztek Szegedre a francia szurkolók is. Válogatottjuk jó kezdésének örülhettek, Lenne és Mem góljaival alapozták meg a kezdést. Vladimir Cupara parádés védései és Bogdan Radivojevics duplája után a 7. percben egyenlített Szerbia, 3–3. Láthatóan erőre kaptak a szerbek, a szurkolók is biztatták őket, azonban Vincent Gerard bravúrt bravúrra halmozott. A 17. minutumban 9–5-re módosult az eredmény Marszenics találatával, ezt követően viszont egy végzetes szerb gólcsend következett. Tizenegy percen át őrizte Gerard a francia kaput hatékonyan, mialatt hétszer betaláltak a gallok. 16–5 a 28. percben, Franciaország örömkézilabdát mutatott be a pálya egész területén.

A szünetben 16–7 állt az eredményjelzőn, Gerard neve mellett pedig tíz védés.

A második félidőre már az érdemi dolgok eldőltek. Franciaország és Horvátország továbbjutása nem forgott veszélyben, a kétszámjegyű különbség viszont folyamatosan olvadt.

A Ivanisevicset Cupara váltotta ismét a déli szomszédaink kapujában. Jó döntés volt ez Geronától, a veszprémi hálóőr több védést is szállított, míg a szegedi Radivojevics triplájával zárkóztak. Szólt is a „Bogi, Bogi!” rigmus a lelátóról, a vége 29–25.

Franciaország–Szerbia 29–25 (16–7)

Férfi kézilabda, Európa-bajnokság, C csoport, 3. forduló. Szeged, Pick Aréna, 4038 néző. Vezette: Mazeika, Gatelis (litvánok).

Franciaország: Gerard – Y. Lenne 3, D Mem 5, N. Karabatic 2, Fabregas, Mahé 6, Descat 2. Csere: Pardin (kapus), Konan, Tournat 2, Kounkoud 2, Lagarde, Porte 2, Nahi 1/1, M. Richardson 1, A. Minne 3. Szövetségi kapitány: Guillaume Gille.

Szerbia: Cupara –Radivojevics 7/3, Orbovics, Marszenics 4, Pesmalbek 2, Borzas 1, V. Ilics. Csere: Ivanisevics (kapus) 1, Kukics 4, Radovics, Sotics 2, D. Djukics 1/1, Miloszavljevics 2, Szretenovics 1. Szövetségi kapitány: Toni Gerona.

Hétméteres: 3/1, ill. 4/4.

Kiállítás: 6, ill. 4 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!