Szeged

2022.01.07. 09:59

Ha kidobná a karácsonyfát, így járjon el

Vízkereszt napjával, január 6-án kezdődött a karácsonyfabontá­­si időszak.

Szeged

A hulladékgazdálkodás térítésmentesen szállítja el a fenyőket január 17. és február 4. között. Archív fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

 Ahogy az elmúlt években, idén is ingyenesen begyűjti a megyeszékhely területén a fenyőket ügyfeleitől a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. – tájékoztatott a cég. A fenyőfák begyűjtését január 17-én kezdik, és február 4-éig tart. Arra kérik a szegedie­ket, a fenyőket helyezzék ki a kommunális hulladékgyűjtők mellé reggel hat óráig. 

A hulladékgazdálkodás a fontosabb tudnivalókról is osztott meg információkat. A kidobandó karácsonyfákat dí­­­­szítésmentesen, tehát dísz, szaloncukorpapír, fenyőfatalp és egyebek nélkül kell kihelyezni az ingatlan elé, oda, ahová a hulladéktároló edényt is tenni szokták. A kérés teljesítése azért is fontos, mert ahogy már sokszor megírtuk, a szegedi karácsonyfák utolsó útja a komposztálóüzembe vezet. Mulcsot darálnak belőlük, amelyet a vá­­rosi parkokban, ligetekben szórnak szét a sétautakra. 

Aki magas fenyőt választott idén, annak lesz még vele dolga: a begyűjtő jármű garatrészébe ugyanis nem helyezhető másfél méternél nagyobb hulladék. Amennyiben a karácsonyfa hossza meghaladja a másfél métert, arra kérik a lakosságot, vágják azt ketté, hogy el tudják szállítani. Arra is nyomatékosan felhívták a figyelmet, hogy a szelektív hulladékgyűjtő szigetek, illetve a szelektív anyagok begyűjtésére kihelyezett hulladékgyűjtő edé­­nyek köré ne helyezzék el a feleslegessé vált fenyőfákat. 

A kiszolgált karácsonyfáktól más úton is meg lehet szabadul­­ni. A fenyők térítésmentesen leadhatók a hulladékudvarokban is nyitvatartási időben – a hulladékudvarokról bővebb tá­­jékoztatást a www.szegedihulladek.hu internetes oldalon találnak az érdeklődők. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!