Sok új fertőzöttet találtak

2022.01.20. 20:57

Látogatási és kijárási tilalmat vezettek be egy szentesi idősek otthonában

Sok az új fertőzött a megyében. Látogatási és kijárási tilalmat vezettek be Szentesen a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthonban, és folytatódik az oltási akció.

S. Z.

Pénteken és szombaton is lehet regisztráció nélkül oltakozni. Fotó: Vasvári Tamás/MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Nagyon sok, összesen 569 új koronavírusos beteget regisztráltak egy nap alatt Csongrád-Csanád megyében. Velük együtt így a járvány kezdete óta már 59 ezer 787 embert fertőzött meg a megyében a vírus. 

 

A Népegészségügyi Osztály javaslatára, az intézmény orvosával történt egyeztetés és a jelenlegi, kiugróan magas napi esetszám miatt látogatási és kijárási tilalmat vezettek be Szentesen a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthonban, tájékoztatott Dányiné Nagy Andrea intézményvezető. A látogatószobában előzetes bejelentkezéssel történhet látogatás, a fekvőbetegekhez heti egy alkalommal a szükséges védőfelszerelésben bemehet a hozzátartozó. A koronavírus miatt elrendelt látogatási és kijárási tilalom idején tartós, nem romlandó, bontatlan csomagolású élelmiszereket és egyéb termékeket bejuttathatnak az intézménybe. A csomagot lezárva, a gondozott adataival ellátva (név, osztály) a főbejárat portáján lehet leadni 8-tól 16 óráig. A csomag még aznap felkerül a lakóhoz. 

 

Online előadásokat tartanak a lelki egészség témájában az EVP Egészségfejlesztési Iroda és a Makó Egészségfejlesztési Iroda szervezésében. Erki-Kiss Szilvia pszichológus a Rádió 7-nek arról számolt be, hogy a tízalkalmas előadás-sorozat lehetőséget kínál arra is, hogy szakképzett pszichológusok válaszolják meg az egyénileg felmerülő kérdéseket. A hétfőn­ként délután 4 órától tartandó előadásokra az EVP honlapján lehet jelentkezni. 

Folytatódik az oltási akció. Ma és holnap még lehet időpontfoglalás nélkül felvenni az oltást a kórházi oltópontokon és a járásközponti szakrendelőkben. Pénteken 14 és 18 óra között, szombaton pedig 10 és 18 óra között van erre lehetőség. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!