Hódmezővásárhelyi menzabotrány

2022.01.13. 14:00

Mucsi Tamás: Ez a fogyasztók átverése

Keddi lapszámunkban foglalkoztunk azzal, hogy Hódmezővásárhelyen január 1-jétől a Prizma-Food Kft. vette át a közétkeztetési szolgáltatást. Az ízek és az adagok is megváltoztak. A gyerekek éhesek, a szülők pedig dühösek, mert úgy látják, kidobott pénz lett a menzadíj.

Kovács Erika

Volt olyan vásárhelyi diák, akinek kilógott a virsliszerű feltét a tányérjából, másé pedig feleekkora volt.  Fotó: Olvasónk felvétele

Cikkünkhöz sokan szóltak hozzá lapunk Facebook-oldalán. Egy édesanya ezt írta: „Marci most ért haza iskola után edzésről. Leves: lé és egy darab galuska. Se répa, se más. Ehetetlenül ecetes krumplifőzelék (lehet, ecettel próbálják helyettesíteni a sót). Úgyhogy esek neki vacsorát főzni nagyon gyorsan.” 

Más szerencsés volt aznap, mert két galuskát kapott a levesbe. Egy másik édesanya így kommentelt: „Jelenleg több uzsit pakolok, hogy ne éhezzen, de ez nem megoldás, mert akkor miért is fizetek minden hónapban?” 

A lapunkban megjelent cikk után kaptunk több fotót is arról, hogy mi kerül a diákok asztalára. A középiskolások elmondták, nem a szakácsokat hibáztatják. Leírtuk, Márki-Zay Péter polgármesterhez is eljutottak a panaszok, azzal védte meg a Prizma-Foodot, hogy csak a szabályokat tartják be. Szerinte azért sótlan az étel, mert a minisztérium ezt írja elő. 

Fotó: Olvasónk felvétele

Gyöngyösi Ferenc képviselő is az Emmi-rendeletre hivatkozott a cég védelmében írt posztjában. 

– Az „íztelen” jelzőt, valamint a mennyiségi kifogást is véleményem szerint ez a szabályozás érdemelte ki. Azért a jogalkotót sem marasztalnám el, mert a szándék is érthető, hiszen a túlzott sófogyasztásnak a számlájára írnak számos egészségkárosodást – írta. 

Gyöngyösi posztja alatt megszólalt Mucsi Tamás, a Hód-Menza Kft. tavaly októberben menesztett ügyvezetője. Akkor az a hír járta, hogy azért lett „kegyvesztett”, mert nem értett egyet a szolgáltatás magánkézbe adásával. Most azt írta, a kiszervezés politikai döntés volt. 

– Az elmúlt két évben is minden rendeletnek és jogszabálynak megfelelt a közétkeztetés Hódmezővásárhelyen. Tény továbbá, hogy az elmúlt két évben végre fejlődő pályára lett állítva a közétkeztetés Hódmezővásárhelyen. Tény, hogy minden adat nyilvános, ami az elmúlt évek működését illeti, a döntéskor az igen gomb automatikus megnyomása előtt kellett volna a tényeket megvizsgálni – fogalmazott a hozzászólásban. 

Mucsi leszögezte, „ha valaki nem ad a levesbe megfelelő minőségű és mennyiségű alapanyagot, akkor az a fogyasztók átverése, finoman megfogalmazva”.

 Azt is írta, tudja, hogy „előre jelezték, hogy reklamációk lesznek, mert kevesebb lesz a só (ami eddig is szabályos volt), de ez az egész nem a só megfelelő mennyiségéről szól". 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!