#múzeumszelfi

2022.01.17. 18:30

Múzeumi szelfiket várnak a világnapon

A Tari László Múzeum is csatlakozott a múzeumszelfi világnapjához. A kiállítóhelyen készített önarcképekkel pizzát vagy mozijegyet is lehet nyerni.

M. A.

Szelfi a csongrádi Tari László Múzeumban. Fotó: Gulyás Rebeka

Fotó:

Valószínűleg a világ valamelyik pontján ebben a pillanatban is elkattan egy mobilos önarckép egy fürdőszobában, egy liftben, vagy kint a természetben. Sőt menő szelfi akár egy múzeumban is készülhet, az önarcképek egy részét ugyanis kiállításokon kattintják el a mobiltelefonos látogatók. Ez adta az ötletet Mar Dixonnak, a Culture Themes weboldal szerkesztőjének, hogy január 17-ét a múzeumi szelfik napjává tegye. A kezdeményezés arra buzdít, hogy ezen a napon a közösségi oldalakon a #MuseumSelfie hashtag alatt olyan képeket tegyünk közzé, amelyeken egy szelfin mutatjuk meg kedvenc múzeumunkat, műtárgyunkat vagy kiállításunkat. Persze mindezt úgy, hogy nem teszünk kárt a kiállítási tárgyakban. 

Az ötlethez idén újra csatlakozott a csongrádi múzeum, ezzel próbálva meg aktivitásra bírni a fiatalabb generációt.

 A Tari László Múzeumban január 17. és 20. között arra biztatják a látogatókat, hogy készítsenek szelfit a számukra legfurcsább, legérdekesebb vagy legkülönösebb műtárgy társaságában. 

Ezt követően a résztvevőknek nincs más dolguk, mint feltölteni a fotókat a Csongrádi Információs Központ Facebook-oldalára. A feltöltők között családi pizzát és mozijegyet sorsolnak ki, ezt január 21-én 10 órakor élőben közvetítik a közösségi oldalon. 

A múzeumszelfi világnapjának apropóján január 17. és 20. között a múzeumba a belépés ingyenes. 

Szelfi a csongrádi Tari László Múzeumban. Fotó: Gulyás Rebeka

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!