Forráshiányra hivatkoznak

2022.01.19. 12:00

Nem készül el végül a nagytőkei betonüzem

Majzik Attila

A Molcza Kft. épülõ gyárcsarnoka Nagytõkén 2021-ben. Fotó: Majzik Attila

Forráshiány miatt megtorpant a Molcza Kft. másfél milliárd forintos beruházása Nagytőkén. A projektről még 2019-ben született döntés, a gyártócsarnok alapkövét pedig a következő év júliusának végén tették le. Tavaly márciusra már a csarnok is elkészült, a próbagyártás megkezdését pedig decemberre tervezték. 

A beruházás azonban megrekedt, ezzel párhuzamosan pedig rögtön szárnyra kaptak a találgatások, melyek a cég csődjéről, valamint a pályázati források „lenyúlásáról” szóltak. 

Az ügyben az építtető cég közleményt adott ki, cáfolván a vádakat. Ebben Fazekas Gergely, a Molcza Kft. tulajdonosa és ügyvezetője leszögezte, a Nagytőkén megkezdett NOC finombetonüzem beruházásához nem vettek igénybe semmilyen formában állami vagy európa uniós forrást, beleértve a vissza nem térítendő és a visszatérítendő támogatásokat. 

– A beruházás önerőből, saját forrásunkból jutott el erre a készültségi fokra. A pandémia okozta nehéz gazdasági környezetben eddig nem sikerült megtalálni a megfelelő pályázati, banki vagy befektetői forrást számunkra a projekt folytatásához. A beruházás megkezdésekor nem gondoltuk, hogy ilyen hosszasan tart a Covid-járvány, és nem is lehet tudni, meddig tart még, el kellett gondolkodnunk a csarnok értékesítésén, de szem előtt tartva Nagytőke önkormányzatának és lakosainak érdekeit az esetleges vásárló tekintetében – közölte az ügyvezető. 

Szénászky Zsolt, a település polgármestere az üggyel kapcsolatban elmondta, hisz az elindított folyamat végében. A polgármester kiemelte, azon dolgoznak, hogy tudják hasznosítani a csarnokot: két érdeklődővel is tárgyalnak, akik látnak fantáziát az épületben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!