Hódmezővásárhely

2022.01.11. 14:00

Panaszkodnak a menzára

Elégedetlenek a szülők az új közétkeztetési szolgáltatóval, a menzás gyerekek pedig éhesek. Iskola után rohannak a boltba, hogy péksüteményt vagy chipset vegyenek, a kollégisták közül többen rákaptak a bögrés levesre. Tudják, hogy egészségtelen, de legalább laktat.

Kovács Erika

Forrás: Kovács Erika

Januártól az önkormányzat a péteri székhelyű Prizma Food Kft.-nek adta át üzemeltetésre a vásárhelyi konyhát. Azóta nemcsak hogy megváltoztak az ízek, hanem hiányoznak is az ételekből. 

– Íztelen, sótlan, ráadásul keveset adnak – összegezte a tapasztalatait egy kollégista az ételekkel kapcsolatban. 

– Valamelyik nap májgombóclevest kaptunk, amelynek a tetején olaj úszott, gusztustalan volt. A túrós tészta eddig finom volt a menzán, pörcöt is tettek rá, most nem volt ízesítve, sőt túró is alig volt rajta. A pirított szalonnát is kispórolták – mondta az egyik diák. Egy másik kollégista azt mesélte, a reggelire kapott kolbász az egyik diáknak lelógott a tányérjából, a másiknak meg feleakkora jutott. Máskor meg száraz zsömlét kaptak. 

– Felnyitottuk és egy szelet szalámi volt benne, meg hozzá tea. Nem laktunk jól – mondta. A spenótot annyira felvizezték, hogy olyan állagú volt, mint a leves, és a víz íze szinte jobban érződött, mint a spenóté. 

A fiatalok elmondták, hogy ebéd után boltba járnak, chipszet, péksüteményt vagy bögrés levest vesznek. Tudják, hogy ezek egészségtelenek, de éhesek. 

– Képviselőtársaimmal hónapokkal ezelőtt jeleztük, hogy rossz irány a közétkeztetés kiszervezése, privatizálása, főleg 7+3 évre, mivel elveszítjük a kontrollt az ellenőrzés felett, nem lesz beleszólásunk abba, hogy milyen reggelit vagy ebédet raknak a gyerekeink elé – írta a közösségi oldalán Benkő Zsolt fideszes önkormányzati képviselő. Márki-Zay Péter polgármester pedig a vasárnap esti videójában beszélt a menzáról. 

– Tudok a panaszokról. A saját családtagjaim is ugyanezeket az észrevételeket tették, hogy csökkentek az adagok, nincs repeta, illetve sótlan az étel – mondta. A polgármester azzal védte meg a Prizma Foodot, hogy csak a szabályokat tartják be, és a hivatalos mennyiségű adagokat adják ki. Szerinte kizárólag azért sótlan az étel, mert a minisztérium ezt írja elő. A városvezető bevallotta, ő még nem kóstolta meg a kiprivatizált szolgáltatásban készült ételt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!