Sikeresek voltak az akciónapok

Gyorsan lecsenghet az omikronhullám Boldogkői Zsolt egyetemi tanár szerint, ám úgy véli, hogy nem tűnik el magától a vírus. A hétvégi oltási akciónapok sikeresek voltak a megyében, viszont a vírus gyors terjedése miatt szigorítanak a vásárhelyi önkormányzatnál.

Munkatársunktól

Boldogkői Zsolt hangsúlyozta, hogy magától nem tűnik el a vírus. Archív fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Sándorfalván Szilágyi Katalin házi gyermekorvos rendelése ma technikai okok miatt szünetel. Holnaptól a doktornő a megszokott rendben rendel – közölték a település honlapján. 

Sokan oltakoztak 

Hetvennégy koronavírus elleni védőoltást adtak be a hétvégén a szatymazi II-es háziorvosi körzetben – írták a közösségi oldalon. Lengyel Andrea doktornőt és kollégáit az egyik beteg üdítővel és süteménnyel lepte meg. A hétvégén több megyei háziorvos is tartott oltási napokat. 

Telefonos egyeztetés 

A súlyosbodó járványhelyzet miatt a hódmezővásárhelyi pol­gármesteri hivatalban mától mó­­dosul az ügyfélfogadási rend. Már csak előre egyeztetett időpontban fogadják az ügyfeleket. A hivatal ügyfélszolgálatát a 62/530-110-es és a 62/530-111-es számon lehet el­­érni, az anyakönyvi hivatalt a 62/530-136-oson. Az önkormányzat arra kéri a lakosságot, hogy a járványhelyzetre való tekintettel tartsák be az intézkedést, és telefonon keressék elő­­ször a hivatalt. 

Lecsenghet az omikron 

Hamar eléri a csúcsot, és gyor­­­san lecseng a koronavírus-­járvány omikronhulláma Boldogkői Zsolt szerint. A Szegedi Tudományegyetem Orvosi Bio­­lógiai Intézetének tanszékvezető egyetemi tanára az In­dexnek arról is beszélt, hogy szerinte Magyarország elég szabadon kezelte az ötödik hullám időszakát. A kormány most alapvetően a gazdasági szempontokat tartja szem előtt, és a társadalom tűrőképességét. Boldogkői Zsolt úgy véli, magától ez a vírus szinte biztosan nem tűnik el. Hangsúlyozta: a nyájimmunitás elérése lehet az egyetlen eszköze annak, hogy megszűnjön a vírus, amelyet oltásokkal és természetes fertőzéssel lehetne elérni. Megjegyezte, hogy az omikron nagy fertőzési képessége igen magasra emelte a nyájimmunitás küszöbszintjét, és vele szemben kevésbé védenek az eredeti variáns elleni oltások. Azt is elmondta, hogy egy ideje sürgeti az oltások kötelezővé tételét, de most úgy látja, hogy a vírus gyengülése esetén ettől akár el is lehetne tekinteni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!