Szegedi hírek

2022.01.21. 14:00

Stresszes időszak után irány Peking

A Magyar Országos Korcsolyázószövetség bejelentette, milyen összetételben utazik a válogatott a pekingi téli olimpiára: a szegedi Kónya Zsófia is kerettag, így ketten képviselik a várost az ötkarikás játékokon.

Vajgely Pál

Kónya Zsófia harmadik téli olimpiáján indulhat a pekingi játékokon. A buborékban történő felkészülés nem könnyíti meg a dolgukat. fotó: Czinege Melinda, MW

– Belegondoltam, hogy mennyire telnek az évek… – kezdte lapunknak Kónya Zsófia, aki karrierje harmadik téli olimpiáján lehet ott Pekingben. A férfiaknál hárman, míg a hölgyeknél ketten utaznak, így Jászapáti Petra mellett Kónya Zsófia is képviseli a Szegedi Korcsolyázó Egyletet Kínában. 

 

– Nem volt meglepetés a kerettagságom, hiszen a világkupákon mutatott teljesítményem és az edzőktől érkezett visszajelzések alapján lehetett arra következtetni, hogy ­én leszek a második lány kerettag. A versenyek előtt iszonyat stresszes időszakon vagyok túl, hiszen jó lett volna, ha kimegy a női váltó, akkor szinte biztos lett volna a helyem. Így, hogy ez nem jött össze, nehezebb volt a dolog – mondta a Szegedi Korcsolyázó Egyesület versenyzője.

 

– A világkupák után kaptunk egy lazább hetet, amikor elutazhattunk Tenerifére. Utána megállás nélkül végezzük az alapozást, nem mondom, hogy nem volt mélypontom, akadt, hogy a teljesítményem is visszaesett, de ennek most kell így lennie. Most már egyre jobban jön a gyorsítás, kezdem érezni a formát – fejtette ki annak kapcsán, hogy alakult a felkészülésük. 

 

 

A válogatott tagjai buborékban készülnek az olimpiára. 

 

 

– Három utcára vagyok az albérletemtől, a barátommal sem találkozhatok, a bevásárlást is elintézik nekünk. A sorozatok, filmek, és a körömfestés, amivel kitöltöm az időt. Vannak napok, mikor nehéz elmenni edzésre, de most ez más, mert olyankor végre kimehetek a hotelből – mondta mindennapjairól Kónya Zsófia. 

 

 

A csapat tagjai szerdán utaznak Pekingbe, és korán jön majd az első verseny számukra. 

 

 

– Nem akarok senkire sem terhet rakni, de a mix váltó a legfontosabb szám a részemről. Az ötszáz és az ezer méter az erősségem, ezerötszázon viszont nem én szereztem a kvótát. Az utóbbi években nem ezen volt a fókusz, ám ilyenkor szokott a legjobban sikerülni – zárta Kónya Zsófia. 

 

14 kvóta

Az aktuális helyzet szerint tizennégy magyar sportoló utazhat a kínai fővárosba, ez a szám valószínűleg már nem is növekszik. A pekingi játékokon a rövidpályás gyorskorcsolyázók csapata lesz a legnépesebb (7 fő), a sífutók, a műkorcsolyázók, valamint az alpesi síelők is egyaránt két fővel képviseltetik magukat, és egy hódeszkásunk is indulhat a téli olimpián. A pekingi játékokat február 4-től 20-ig rendezik. A rövidpályás gyorskorcsolyázók már szombaton, február 5-én elkezdik a szereplésüket. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!