Zsombó

2022.01.28. 14:00

Új vezető a közösségi ház élén

Január tizedike óta új vezetője van a József Attila Közösségi Ház és Könyvtárnak. A szentmihályról érkezett Ferenczi Ildikó a pénteki kultúra napi műsoron mutatkozik majd be a zsombóiak előtt.

A. T. J.

Ferenczi Ildikó, a zsombói közösségi ház új vezetője. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

– A sors keze van abban, hogy itt vagyok. Már régóta szerettem volna idejönni dolgozni, de valahogy nem jöttek össze a dolgok. Sok ismerősöm van Zsombón, amikor kiírták a pályázatot, ők szóltak, hogy Ildi, kiírták a pályázatot, ez a te helyed, gyere. Két helyre is beadtam akkor a pályázatomat, és végül Zsombóról szóltak, hogy szeretettel várnak. Hivatalosan január 10-e óta dolgozom Zsombón, már két hetet eltöltöttem itt – kezdte vidáman a beszélgetést a József Attila Közösségi Ház és Könyvtár új vezetője, Ferenczi Ildikó, aki a szentmihályi Móricz Zsigmond Művelődési Ház éléről érkezett. Az ő feladata még a közösségi színterek, a Wesselényi-népfőiskola és a Királyszéki iskola sikeres működtetése, és ő a helyi lap, a Zsombói Hírmondó felelős szerkesztője. 

– Igazgatói kinevezésemmel a közösségi ház közművelődési feladatellátását a lakosság, a helyi intézmények, a civil szervezetek és a vállalkozások, valamint az önkéntesek együttműködésével, a hazai és határon túli kapcsolataimmal kívánom megvalósítani. Munkatársaimmal a helyi igényeket és hagyományokat figyelembe véve építünk be új programokat a közösségi ház és színtereinek életébe, hozzájárulva a rendezvények sokszínűségéhez, emelve az intézmény kihasználtságát és a kultúra közvetítését. Az igazgatói tisztség betöltésére a közművelődésben eltöltött 15 év szakmai tapasztalattal jelentkeztem – magyarázta Ildikó, aki mint mondta, szívesen fogadja az új kezdeményezéseket. 

Hozzátette, mivel tudja, hogy a közösségfejlesztés minden településen kihívást jelent, ezért szeretné megismerni a helyieket. 

– Az intézmény közösségi oldalán is bemutatkoztam, sokan reagáltak, biztosítottak a segítségükről, és szeretettel fogadtak. Egy közösség és együttműködés nélkül nem tudnám megvalósítani a terveimet, ezért kikérem majd a zsombóiak véleményét is – fogalmazott. 

Legközelebbi programjuk a magyar kultúra napjához kapcsolódik, amit Zsombón ma, pénteken ünnepelnek meg. 

– Ennek az lesz a sajátossága, hogy az intézményvezetőket kértem meg arra, hogy közösen mondjunk el egy verset a dolgozókkal, ezzel is az összetartozásunkat, együttműködésünket erősítve – mondta Ildikó. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!