Szilveszteri vacsorán voltak, amikor elfolyt a magzatvíz

2022.01.01. 12:45

Vásárhelyen 5 óra 1 perckor született meg az első baba, Mendel

Fotó: Lázár-Száva Szilvia

A Csongrád-Csanád Megyei Ellátó Központ hódmezővásárhelyi kórházában tavaly 19 óra 56 perckor született 2021 utolsó babája, Sós Vince, 4240 grammal. A 2022-es esztendő első babája sem sokat váratott magára, a kisfiú hajnali 5 óra 1 perckor született meg Lázár Mendel 3730 gramm súllyal.

Mendel édesapja tősgyökeres hódmezővásárhelyi, édesanyja Lázár-Száva Vivien pedig 6 éve.

Fotó: Lázár-Száva Szilvia

- Még hátra volt két hetünk, úgyhogy nem gondoltuk, hogy újévi babánk lesz. Kicsit váratlanul ért, hogy Mendel már jönni szeretett volna, de nem baj, szerencsére a 38. hetet már betöltöttük – mesélte az édesanya, aki a férjével az anyósáéknál volt szilveszteri vacsorán, amikor este fél 8-kor hirtelen elfolyt a magzatvizem.

- A is csendes családi buliból életünk legnagyobb „bulija” lett. Mivel fájásaim még nem voltak, ezért először hazamentünk, lezuhanyoztam és a férjem behozott a kórházba – tudtuk meg az édesanyától. Mendel az első gyermekük.

-Apás szülés volt, a férjem végig mellettem volt. A köldökzsinórt is ő vágta el, bár először ez nem így tervezte, ez a kérdés nagy mumus volt, de miután a kezébe adta a doktor úr az ollót, utána már nem volt mese. Szülés után volt egy aranyóránk, amikor csak mi hárman voltunk. Még mindig nem fogtam fel, hogy megszületett a kisbabánk, nem győzök betelni a látványával – mondta a boldog édesanya.

Mendel után 3 órával egy kislány is meglátta a napvilágot Hódmezővásárhelyen. Monori Blanka 2810 grammal született január 1-jén 8 óra 3 perckor.

Szentesen Szántó Adél volt az óév utolsó babája. Édesanyja karácsonyra, december 24-re volt kiírva, de Adél inkább szilveszteri baba szeretett volna lenni. A kislány 3100 gramm súlyú, a testhossza 49 centiméter. Ő a családja második gyermeke, a testvére ugyancsak kislány – tudtuk meg az édesanyától, Szántóné Dávid Vanesszától. 

 

A szentesi kórházban délig még nem született meg az év első babája.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!