Az ónos eső óta nincs közvilágítás az utca egy szakaszán

2022.01.05. 11:20

Veszélyes, de kénytelenek sötétben közlekedni a Zárda utca lakói

Egy hete nincs közvilágítás a Zárda utca egyik szakaszán, mert az ónos eső miatt kidőlt egy fa. Olvasónk jelezte: sötétedés után életveszélyes a nagy forgalmú részen közlekedni.

Munkatársunktól

Szeged 2022.01.04. Zárda utca és környékén nincs közvilágítás, balesetveszélyes Képen: Fotó: Török János TJ DM délmagyar

Az év végi ónos eső rengeteg problémát okozott Szegeden és környékén: a vastag jégtakaró, amely két napon keresztül befedett mindent, súlyos károkat okozott. Az áramszolgáltatónak is rengeteg dolga akadt a letörő ágak miatt leszakadt vezetékek kapcsán, átmenetileg több ezer fogyasztónál szünetelt az áramszolgáltatás. Ezeket a szolgáltató helyreállította, amint a tűzoltók megtisztították a sérült vezetékek és trafók környezetét a veszélyesen megdőlt ágaktól. A jelek szerint azonban még nem végeztek mindenhol. 

Nemcsak a Zárda utca lakói, de a templomba érkezők is sötétben kénytelenek botorkálni egy hete. Fotó: Török János

Olvasónk jelezte, hogy a Zárda utca egy részén azóta is sötét van, a nagy forgalmú útszakasz pedig így életveszélyes. A problémát az utca közepén kidőlt fa okozta, amely egy autóra zuhanva áramkimaradást is okozott. 

 

– Másnap kiment több villanyszerelő, de este ugyan­olyan sötét volt, mint előző nap, sőt azóta is. Jelenleg a Zárda utca északi részén 40 méteren és a Szent György tér déli részén 80 méteren nincs közvilágítás. Ez pedig sokaknak okoz bosszúságot, hiszen nemcsak az itt élők járnak errefelé, hanem a templomba érkezők is – mondta olvasónk, aki szerint a helyzet életveszélyes. 

 

Az üggyel kapcsolatban megkerestük az MVM sajtószolgálatát, akik mára ígértek választ kérdéseinkre. Többek között arra voltunk kíváncsiak, mi okozza az egy hete fennálló problémát, és mikorra várható a helyzet megoldása. A válaszok ismeretében holnapi lapszámunkban visszatérünk a témára. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!