Különleges, ünnepi bajnoki meccs

2022.02.19. 09:06

A Cristian Ugaldéval erősítő Grundfos Tatabánya lesz a csapat vendége a Pick Arénában 17:30-tól

Csütörtöki, 26–24-es zágrábi fiaskójára ma 17.30-tól (élő: M4 Sport) nyomhat egy szépségtapaszt a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata egy Grundfos Tatabánya KC elleni bajnoki győzelemmel. Érdemes lesz időben érkezni, felvezető show-val és ajándékokkal készülnek a Pick Arénában.

Becsei Dávid

Sok munka vár még rájuk. Pastornak rendbe kell raknia a támadójátékot a kitűzött célok elérésének érdekében. Archív Fotó: Frank Yvette

Kézilabda, SzegedAz elmúlt években mindig kü­lönlegesek voltak a Pick Szeged és a Tatabánya találkozói. A mainál sem lesz ez másként, hiszen a meccset megelőzően a Tisza-parti klub legendáit köszönti, ünnepélyesen felavatják a Skaliczki Lászlóról és Zubai Szabolcsról elnevezett szektort, a Mandl házaspár kaput, a Pióker Sándor rehabilitációs szobát, a Dr. Szabó István orvosi szobát, a Gyenes Kálmán sajtódolgozót és a Simon József sajtóteraszt.Különleges lesz a mérkőzés a vendégek vezetőedzője, Dragan Djukics számára is, hiszen 2000 és 2003 között Szegeden dolgozott. Nem először lép pályára volt klubja ellen a nyártól a Ferencvárosba igazoló Balogh Zsolt vagy éppen Sunajko Stefan, Piotr Wyszomirsky és Ancsin Gábor sem, míg Bodó Richárd és Rosta Miklós éppen az egykori Bányásztól igazolt Szegedre. Fordított előélettel érkeznek a csapatok a mérkőzésbe. A Tatabánya új csarnokában játszott kedden Európa-liga-csoportmeccset, ahol a görög AEK Athént drámai végjátékban győzte le 25–24-re. A nyáron átalakuló Tatabánya – Tombor Csaba lesz a vezetőedző – tegnap bejelentette, leigazolja a hétközi ellenfelétől a kétszeres BL-győztes, 34 éves spanyol balszélsőt, Cristian Ugaldét. 

 

Míg a Tatabánya fontos győ­­zelem után érkezik ma a Pick Arénába, addig a Pick Szeged csütörtökön este Zágrábban szenvedett vereséget. 

Juan Carlos Pastor szerint a horvát rekordbajnok megérdemelt sikert aratott, amelyben közrejátszott, hogy rosszul kezdett csapata. Támadásban rengeteg labdát vesztettek és sok lövést elhibáztak. 

 

– Nehéz dolgunk van, mert nagy reményeink voltak a meccs előtt, két nagyon fontos pontot buktunk. Kiadtuk a kezünkből az irányítást, már nem csak rajtunk múlik a sorsunk. Tudjuk, hogy nem tartunk ott, mint decemberben. Ezen a szinten vagyunk, amikor a Zágráb megérdemelten nyert ellenünk. A mi dolgunk, hogy rengeteget dolgozzunk, és visszatérjünk a saját szintünkre – idézi a spanyol szakember mondandóját a klubhonlap. 

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a támadásban jobbak közé tartozó Miguel Martins is azt emelte ki, hogy nem azon a szinten kézilabdáztak, amelyen valójában képesek. 

 

– Meccsről meccsre kell fej­­lődnünk, de már nincs a kezünkben a sorsunk. Ma­gunkra kell figyelnünk, aztán ha mindent megteszünk, meglátjuk, hogy alakul a többi eredmény – utalt arra a portugál válogatott irányító, hogy vereségével a Pick a negyedik helyre csúszott vissza a tabellán, ugyanis a német THW Kiel nagy csatában 31–30-ra győzött a norvég Elverum otthonában. Ezen a mérkőzésen szenvedett súlyos térdsérülést Máthé Dominik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!