Szegedi hírek

2022.02.24. 22:38

Bánhidi beérte Källmant, legyőzte a Pick Szeged a Bresztet – Galéria

Megizzasztotta a Meskov Breszt a Pick Szegedet, de Bánhidi és Alilovic jó játékával itthon tartotta a két pontot a magyar bajnok 28–26-os győzelmével a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

Munkatársunktól

Szeged, 20220224. Pick Szeged-Meshkov Breszt férfi kézilabda Bajnokok Ligája mérkõzés. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Alaposan szűkültek Juan Carlos Pastor taktikai variációs lehetőségeinek a számai, mivel a jobbátlövő Tönnesenre és az irányító Bombacra sem számíthatott sérülés miatt. A vendégek teljes kerettel érkeztek meg a Pick Arénába, benne három korábbi szegedivel, Kaspárekkel, Skubéval és Vranjessel.

A meccs első gólját Frimmel jegyezte. 2–1-ről fordított a Breszt, a következő idényben már a Veszprémet erősítő jobbszélső, Mikita Vajlupov vezérletével a nyolcadik percben már 4–6 állt az eredményjelzőn. Akárcsak az eddigi meccseken, most is több hiba jellemezte a szegedi támadójátékot.

A félidő derekán Alilovic védése jelentett fordulópontot Martins labdaeladása után Skube ziccerénél, mivel Bánhidi rögtön betalált az ellentámadásból, így 7–10 helyett 8–9 került a táblára. Hatperces gólcsend után 10–9-nél visszavette a vezetést a Pick. Az utolsó percben először lépett el kettővel, megtartva különbséget 16–14-nél.

Remekül indult a második félidő hazai szempontból, a 35. percre 20–16-nál megduplázódott az előnyünk. Alilovic is egyre több labdát hárított, de mindezek ellenére sem sikerült végérvényesen megrogyasztani a fehérorosz bajnokot.

Az 52. percben 24–24-nél egyenlítettek, miközben Garciandía sántítva cserét kért. 27–25-nél Bánhidi nyolcadik találatával beérte a szegedi BL-góllövőlistán a 325 gólos Källmant. Az előny már nem változott, legközelebb jövő csütörtökön Elverumban lép pályára a Pick Szeged a Bajnokok Ligájában.

 

Pick Szeged–HC Meskov Breszt 28–26 (16–14)

Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 12. forduló. Szeged, Pick Aréna, 3400 néző. Vezette: Marin, Serradilla (spanyolok).

Pick Szeged: ALILOVIC – Sostaric 2, Garciandía 5, Martins 4, BÁNHIDI  8, MACKOVSEK 2, Frimmel 3/1. Csere: Henigman, Gaber 1, Bodó 2, Radivojevics 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

HC Meskov Breszt: Szaldacenka – Vajlupov 3, Paczkowski 2, V. VRANJES 4, SZRETENOVICS 7, Jurinok 2, ST. SKUBE 5. Csere: Mackevics (kapus), Kaspárek 1, Szantalov, Sumak 1, Baranov 1. vezetőedző: Daniel Gordo.

Hétméteres: 1/1, ill. 1/0.

Kiállítás: 10, ill. 4 per

Juan Carlos Pastor: Köszönjük a szurkolók biztatását, a második félidőben az egygólos különbségeknél nagy szükségünk volt rájuk. Elsősorban a védekezésünket kell kiemelni, ami jól működött egy két elváltási hibát kivéve, illetve Alilovic is jól védett. Az utolsó passzokba különösen az első félidőben hibáztunk bele. A második játékrészben lezárhattuk volna a mérkőzést, de kapufát lőttünk, védett a kapus, így izgalmassá vált ismét a találkozó. A legfontosabb, hogy begyűjtöttük a két pontot. Vannak sérültjeink, ezeket ki kell hevernünk és remélem, teljes lesz ismét a keretünk. Jól játszottak a vendégek is, sok szerencsét kívánok nekik.

 

Mirko Alilovic: – Sportszerű mérkőzést játszottunk, gratulálok mindenkinek. Nem kifogás, de rengeteg problémánk van, a pályáralépők között is volt, aki sérüléssel vállalta a mai meccset. Mindezek ellenére nyertünk, amivel elégedettek lehetünk. Ez pozitív, a jó csapatok ismérve, hogy akkor is képesek nyerni, amikor rosszul kézilabdáznak. Bízunk benne, hogy a szezon hajrájában jobban játszunk és számíthatunk majd mindenkire.

 

Daniel Gordo: – Gratulálok Juan Carlos Pastornak és csapatának, mindig nehéz ellenük játszani Szegeden. Most sem volt ez másként, hozták a megszokott játékukat. Mindkét csapatnak voltak hiányzói, de a végére a hazaiaknak maradt több energiájuk. Rengeteg problémánk van a coviddal és a világban történő dolgokkal, de nagyon büszke vagyok a srácokra. Fejlődünk, remélem, hogy az utolsó két BL-meccs akadályait jól vesszük majd. Büszke vagyok rá, hogy egy ilyen arénában kézilabdázhattunk.

Stevan Szretenovics: – Gratulálok mindkét csapatnak. Megvolt rá az esélyünk, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk. Rengeteg gondunk akadt Bánhidivel beállóban, ez volt a győzelmük kulcsa a hazaiaknak. Csodálatos volt a hangulat, remélem továbbfejlődünk mi is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!