Vezető hírek

2022.02.28. 10:35

Gumiabroncsokból épített kerítést – vádat emelt az ügyészség

delmagyar.hu

Illusztráció: Huszár Gábor

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki a tanyáját vette körbe mintegy 200 köbméter használt gumival.

 

 

A vádirat szerint az egyik megyebeli falu külterületén lakó férfi 2016. és 2021. között gyűjtötte a használt gumiabroncsokat és azokat úgy hasznosította, hogy a tanyája körül kerítést épített belőlük. 

 

A hulladéknak minősülő gumiabroncsok gyűjtése és hasznosítása a jogszabályok szerint engedélyköteles tevékenység, amellyel a vádlott nem rendelkezett. A férfi mintegy 200 négyzetméteres területen és 200 köbmétermennyiségben használta fel jogellenes módon a használt gumikat. 

 

A járási ügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntettével vádolja és vele szemben gyorsított eljárás keretében végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt. 

 

A férfi bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!