Vezető hírek

2022.02.28. 13:28

Gyűjtést indított az ukrajnai menekültek megsegítésére a Fidesz Vásárhelyen és Makón

Kovács Erika

Lázár János és Grezsa István azt kérték, politikai hovatartozástól függetlenül minél többen adakozzanak. Fotó: Kovács Erika

 Az adományokat a vásárhelyi és a makói Fidesz irodákba várják naponta 8 és 19 óra között. Vásárhelyről az első szállítmányt pénteken indítják Ukrajnába, a város testvértelepülésére, Aknaszlatinába, ahová a háborúban érintett területekről már nagyon sokan menekültek.

 

Az adománygyűjtésről hétfőn a vásárhelyi Fidesz irodában tartott sajtótájékoztatót Lázár János országgyűlési képviselő és Grezsa István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos.

 

Lázár János kiemelte, nem szabad hagyni, hogy Magyarország belesodródjon, vagy beletolják a háborúba.

 

- Minden érdekünk az, hogy ebből a háborúból kimaradjunk, elkerüljük a katonai konfliktust. A mi kötelességünk a haza és a magyar emberek védelme. Kötelességünk, hogy mindenkinek menedéket biztosítsunk, aki elhagyja Ukrajnát. Magyarország nem háborús színtér kell, hogy legyen, hanem menedék. Emellett a kormánynak Magyarország energiabiztonságát is garantálnia kell – emelte ki Lázár János, aki elsőként a Híd Kárpátaljáért programra hívta fel a figyelmet. Aki a 1357-es számot felhívja, 500 forinttal támogatja a programot.

 

A 4-es választókörzetben gyűjtést is szerveztek az ukrajnai menekültek megsegítésére.

 

- Elsősorban tartós élelmiszereket, tisztítószereket, higiéniai felszereléseket, takarókat, hálózsákokat várunk. Kifejezetten kérjük az adakozókat, hogy ruhaneműt ne hozzanak. Gondoskodunk az adományok megfelelő helyre juttatásáról – emelte ki Grezsa István.

 

 

Hódmezővásárhelyről pénteken indítják el az első adományszállítmányt Ukrajnába, a Máramarosszigettel szemben, a Tisza jobb partján fekvő Aknaszlatinába.

 

 

- Aknaszlatina Hódmezővásárhely testvérvárosa. A város alpolgármesterével felvettük a kapcsolatot. Arról tájékoztatott, hogy a hozzájuk érkező menekülteket a magyar állam által felújított magyar iskolában helyezik el. Ha megtelt, akkor a további, leromlott infrastruktúrájú intézményeiket is megnyitják a menekültek számára. Minden segítség jól jön a számukra – hangsúlyozta Grezsa István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!