Szegedi hírek

2022.02.08. 14:58

Keresik a Chicago női főszereplőjét

Megkezdődött a Szegedi Szabadtéri Játékok saját produkciója, a Chicago szereplőinek keresése. Elsőként a női főszerepek egyikét, Roxie Hartot választja majd ki Béres Attila rendező. 18 és 40 év közötti hölgyek jelentkezését várják a musical egyik szólista főszerepére.

Munkatársunktól

A kiválasztott az idei nyár egyik legjobban várt bemutatójának sztárja lehet a Dóm téren. Archív fotó: Karnok Csaba

A jelentkezőknek nem kis kihívásnak kell eleget tenniük. A főszerepek eljátszásához elengedhetetlen a magabiztos ének- és tánctudás. Ráadásul a leendő kiválasztottnak olyan nagyságok után kell majd Roxie bőrébe bújnia, mint például Galambos Erzsi, Csákányi Eszter, Keresztes Ildikó vagy Malek Andrea. 

 

 

A Chicago a bemutatása óta eltelt 47 évben a legtovább játszott amerikai musicallé vált a Broadway történetében. Hat kontinens 25 országában mutatták be, hazánkban is több mint tízszer vitték színre. A Szegedi Szabadtéri Játékokon augusztus 12-én mutatják majd be először a fesztivál története során. A pergő lendületű előadás megrendezésére Béres Attilát, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatóját kérték fel, akinek nevéhez több Dóm téri produkció fűződik már, mint a Valahol Európában musical, a Háry János daljáték, Verdi Álarcosbálja, a Cigányszerelem és Shakespeare Vízkeresztje is. 

 

 

A Roxie szerepére jelentkezőket február 28-án Budapesten hallgatja meg a rendező. A castingon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet teljes alakos fényképes önéletrajz benyújtásával lehet megtenni a [email protected] címen. A jelentkezés nem jelent majd automatikus behívást a meghallgatásra, a személyes castingra kiválasztottakat írásban értesítik, akkor juttatják el számukra a meghallgatási követelményeket és a szükséges anyagokat. A casting pontos időpontjáról és helyszínéről is a visszaigazolásban értesülnek majd a jelentkezők. A reménybeli Roxie-jelöltek február 13-ig adhatják be jelentkezésüket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!