Mióta körforgalom van, baleset sem volt

2022.02.16. 18:30

Körforgalommá alakították a balesetveszélyes makói kereszteződést

Már csak a kopóréteg, illetve a felfestések hiányoznak Makón, a Rákosi úti körforgalomról – lényegében készen van, az autósok már használják.

Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

Az említett hiányosságok miatt mindenesetre egyelőre érdemes lassan, óvatosan haladni rajta, és erre a rendkívüli helyzetre táblák is figyelmeztetnek. 

 

 

A Rákosi út és az M43-asról levezető szakasz Makó határában lévő kereszteződéséről van szó, amely eddig rendkívül balesetveszélyes volt. Megírtuk, tíz esztendő alatt nagyjából félszáz karambol történt ott. Az évek során több súlyos sérültet szállítottak a kereszteződésből kórházba, négyen meg is haltak. A szakemberek a kereszteződést először táblákkal, később ideiglenes terelőeszközökkel igyekeztek biztonságosabbá tenni – hiába, a balesetek nem szűntek meg. Azóta, hogy a körforgalmat kialakították, tudomásunk szerint nem történt karambol. 

 

 

A körforgalmi csomópont építése tavaly ősszel kezdődött meg. A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában, a DÉLÚT Kft. kivitelezésében, hazai forrásból valósul meg nettó 289 millió forint értékben. A teljes befejezés a nyár elejére várható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!