Szegedi hírek

2022.02.07. 09:30

Követték, majd lakásában kifosztottak egy idős nőt Szegeden

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinak, aki egy lakás beázás ürügyén jutott be a sértett otthonába, majd fosztotta ki a nőt.

delmagyar.hu

Illusztráció: Nagy Norbert / MW

A gyanúsított 2021. december 2-é dél körül Szegeden a társával meglátott egy idős nőt az utcán. Elhatározták, hogy meglopják. A férfi és társa ezért követni kezdték a 80-as éveiben járó nőt, majd a lakásához érve azzal az ürüggyel kopogtattak be hozzá, hogy beázott az alatta levő üzlet és szeretnék megnézni, mi okozza azt. 

 

A lakásba lépve a férfi és társa egyből kutatni kezdtek, hiába kérte a nő, hogy hagyják el a lakást, egy festményt, valamint a pénztárcájából 25 ezer forintot tulajdonítottak el.

 

A kifosztás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított egy hónapra történő letartóztatásának elrendelésére. A férfivel szemben hasonló jellegű bűncselekmények miatt több nyomozás van folyamatban.

 

Az ügyészi indítványnak a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte a férfi letartóztatását. A végzés nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!