Szegedi hírek

2022.02.12. 17:02

Nyílt napot tartott az SZTE - Fotók

Békés, Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyéből is érkeztek érdeklődők a Szegedi Tudományegyetem szombati nyílt napjára. Az SZTE összes kara bemutatkozott, a kísérők szülői értekezleten tájékozódhattak.

Fotó: Kuklis István

A felsőoktatási felvételi időszak finisében nyílt napot szervezett a Szegedi Tudományegyetem az érdeklődő diákok és szüleik számára szombaton. A József Attila Tanulmányi és Információs Központ földszintjén mintegy harminc standnál szerezhettek információt az egyetem 12 kara és Tanárképző Központja összesen 380 képzéséről, az ösztöndíj-rendszerekről, a lakhatási lehetőségekről, az egyetemi szolgáltatásokról, sőt még karriertanácsadást is kínáltak. 

 

A kísérőket szülői értekezlet keretében tájékoztatta Gellén Klára oktatási rektorhelyettes az egyetem nyújtotta lehetőségekről. 

 

Az emeleti számítógépes részlegen pedig az online felvételi jelentkezésben is segítséget nyújtottak a diákoknak a szervezők. 

 

 

Az ország minden részéről ellátogattak családok a rendezvényre. Alb Stella és Tóth Evelin Békés megyéből érkezett. Lapunknak elmondták, több ismerősük is az SZTE hallgatója, pozitív beszámolóik miatt jelölték meg első helyen a szegedi egyetemet. Mindketten a Juhász Gyula Pedagógusképző Karra szeretnének bekerülni, Stella óvodapedagógia, Evelin képi ábrázolás szakra. 

 

– Még nem zártuk le a jelentkezésünket. Azért jöttünk, hogy egy utolsó löketet kapjunk a véglegesítés előtt. Sok osztálytársunk is Szegedre jelentkezett, úgyhogy reméljük, lesznek bőven ismerős. Emellett nagyon szép város, úgyhogy mindenképp ide szeretnénk jönni – mondta Tóth Evelin. 

 

 

Szanyi Szabina édesanyjával, Szanyiné Polyák Erikával érkezett Újszászról. 

 

– Elsősorban az óvodapedagógia érdekel, de még gondolkodom a marketingen is. Sok jót hallottam az SZTE-ről és a város is vonz. Hallottam, hogy nagyon pezseg. Mindekelőtt a szakokról és a kollégiumokról jöttünk érdeklődni – fejtette ki Szabina. 

 

 

Az egyik leghosszabb sor a Természettudományi és Informatikai Kar standja előtt kígyózott. Ott várakozott a biomérnöknek készülő Huszár Benedek és a Fogorvostudományi Karra jelentkező Józsa Csaba is, akik Ceglédről érkeztek és olyan biztosak voltak a dolgukban, hogy már az albérletet is kinézték. 

 

– Biomérnök képzés csak Budapesten és Szegeden van. Az SZTE-re kevesebb pont kell, úgyhogy ezt jelöltem meg első helyen. Persze a város is nagyon tetszik, valamint, hogy sportolási lehetőség is bőven akad – mondta Benedek. 

 

– Én fogorvosoknál érdeklődtem és egyöntetűen a szegedi egyetemet ajánlották – közölte Csaba. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!