Vezető hírek

2022.02.17. 15:13

Öltönyben vacsoráztak fotózás előtt a bedősök

A. T. J.

Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

– Kivágtuk a bandát pacekosba – mondta büszkén feszítve a 11/B osztályos Kuncz Salamon, ahogy osztálytársaival a szép új fekete öltönyében, fekete ingben és sötétbordó nyakkendőben a büfé, majd a tablófotózás helyszínére sétált az ásotthalmi erdészeti iskola parkján át a szerda déli kellemes napsütésben. 

Az Al­földi Agrárszakképzési Centrum Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium hat osztályában összesen 85 diák végez a tanév végén. A szerdai tablófotózás után legközelebb pénteken, a szalagavatón lehet felvenni az új öltönyöket. 

 

Fotó: Kuklis István

A fiatalok kedden délután vették át a választott szettet, ami lehetett az előbb említett fekete, vagy a klasszikus zöld erdész öltöny fehér inggel, mellénnyel, nyakkendővel. Ezekért 64 ezer forintot fizettek, kivéve azokat, akik a bátyjuktól örökölték. Bánhidy Zoltán, a 11/B osztályfőnöke elmondta, hogy este több diák öltönyben ment vacsorázni a menzára. Az esemény fontosságára való tekintettel olyan bedős is akadt, akinek mivel csak kedd délutánra tudott időpontot adni a fodrásza, hazakéredzkedett Horgosra. 

Fotó: Kuklis István

 

Az iskola egyik közösségi helyiségében Bódy Lászlóné Jutka várta a gyerekeket a berendezett mobil műteremben. A szegedi fényképészmester 1977-ben kezdte, a Bedőbe is évtizedek óta jár fotózni. A diákokról két irányból két-két kép készült. Látszott, hogy régi vágású a fényképész, nem exponált feleslegesen, nem sorozatokat lőtt, egy kép, egy exponálás volt. 

 

Megbeszéltük, hogy a klasszikus papíralapú fotó hagyománya ma már szinte csak az esküvői felvételeken és a tablóképeken él tovább, minden másra ott az okostelefon. Azt is mondta Jutka, hogy megpróbálja jó kedvre deríteni az alanyokat, mert mindig vannak búval béleltek. Szerda délben mi ilyen diákkal nem találkoztunk, mindenki csupa mosoly és jókedv volt. Azért Kokes Krisztofertől azt kérte, mondja, hogy pingvinfing, ami valóban viccesebb, mint a csíz. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában