Vezető hírek

2022.02.20. 10:30

Sorozatbetörőt fogtak el Szegeden - Videó

Menekülés közben fogtak el a rendőrök egy gyulai férfit Szegeden, aki az elmúlt hetekben több családi házat tört fel a városban.

delmagyar.hu

A 45 éves betörő 2022. február 18-án reggel vonattal érkezett Szegedre kifejezetten azért, hogy "dolgozzon". Délelőtt a Kénytelen soron munkához is látott, az egyik ingatlan ablakát betörte és készpénz, valamint arany ékszer után kutatott. Értékeket nem talált, ezért menekülőre fogta. A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói együttműködve a főkapitányság beavatkozóival, egy közeli pékségben fogták el, ahová taxit hívott, hogy a vasútállomásra vigye.

A gyanúsított kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy 2021 decemberétől másik négy szegedi családi házba is betört hasonló módszerrel, szintén arany ékszert és készpénzt zsákmányolva.

Ellene üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal, nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás. Kihallgatását követően a szegedi nyomozók őrizetbe vették, és kezdeményezték az ügyészségen letartóztatásának indítványozását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!