Szegedi hírek

2022.02.04. 10:35

Több mint 30 embert csapott be víztisztító gép ígéretével

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2020 őszétől, egy év leforgása alatt városszerte többektől vett át pénzt víztisztító berendezésre, noha azok beszerelése sosem állt szándékában.

delmagyar.hu

Illuszrtáció

Fotó: Pesti Tamás

A vádirat szerint a vádlott azzal keresett fel embereket a lakásukon, hogy ő a vízközmű-szolgáltató munkatársa. A sértetteket valótlanul arról tájékoztatta, hogy a szegedi víz rossz minősége miatt hamarosan kötelező lesz víztisztító gép beszerelése minden háztartásban. Ezután azt az ajánlatot tette, hogy amennyiben előlegként számára a berendezés telepítési-és anyagköltségeit a helyszínen kifizetik, úgy ő 50%-os kedvezményt biztosít részükre a gép árából. A komolyság látszata érdekében, illetve azért, hogy a sértettek bizalmát elnyerje, a vádlott egy korábbi munkahelyéről származó megrendelőlapokat töltött ki, és a sértetteknek e cég nevében bevételi bizonylatokat is adott az átvett pénzről. 

 

A férfi részére 30 személy adott át esetenként 63 ezer és 6 ezer forint közötti összeget, e sértettek harmada idő korú volt. Állításai kapcsán ketten gyanút fogtak, és nem adtak át pénzt, egyikük még a rendőrséget is kihívta.

 

Az elkövető által okozott összkár meghaladja a 600 ezer forintot. 

 

A férfit a sértettek száma és a nekik okozott kár nagysága szerint minősülő, üzletszerűen elkövetett csalással valamint 30 rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja. A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!