Vezető hírek

2022.03.31. 08:14

11 személyt akart átcsempészni a határon

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a szlovák férfinak, aki 11 illegális határátlépő csempészésében működött közre.

delmagyar.hu

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított egy kis teherautóval érkezett Magyarországra azért, hogy illegális határátlépőket csempésszen Nyugat-Európába. A belépést követően a gyanúsított 2022. március 29. napján 19 óra körül körül vett fel a járműbe Mórahalom külterületén 11, magát afgán állampolgárságúnak valló személyt, akiket a férfi megbízói juttattak át illegálisan Magyarország területére Szerbiából. 

 

A gyanúsított ezután Ausztria irányába indult volna, de a rendőrök röviddel az elindulást követően igazoltatták, előállították, majd őrizetbe vették. A gyanúsított utasai a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek. 

 

A több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére. Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a telekommunikációs eszközzel megtartott ülésén a mai napon fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!