Vezető hírek

2022.03.29. 13:34

2,5 milliárd forintból épül modern iskola Makón - Galéria

Jól halad a munka, így szeptemberben várhatóan már az új épületben kezdhetik a tanévet a Makói Általános Iskola Almási utcai tagintézményének diákjai – derült ki kedden, amikor Lázár János parlamenti képviselő az igazgatóval, Borkáné Dudás Mónikával együtt látogatást tett az építkezés helyszínén.

Szabó Imre

Lázár úgy fogalmazott, a választókerület legfontosabb oktatási beruházása zajlik az Almási utcában. Az iskolaépület 16 tantermes lesz, szaktantermekkel, nyelvi és informatikai laborokkal, csoportos foglalkozásokra alkalmas termekkel és könyvtárral együtt és 500 diákot tud majd fogadni. Az új épületet összekötötték a már meglévő tornacsarnokkal, illetve ebédlővel. Az udvaron sportpálya és tankert is létesül. Mindezt ráadásul a legkorszerűbb technikával szerelik fel. A munka májusra fejeződik be, az új tanév szeptemberben már itt indul.

 

Olyan modern iskola épül itt 2,5 milliárd forintból – fele részt hazai, fele részt uniós támogatásból –, ami bárhol Nyugat-Európában is megállná a helyét – hangsúlyozta a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltje. 

 

Azt is fontosnak tartotta megemlíteni, hogy ebbe az iskolába sok hátrányos helyzetű, szegényebb sorsú gyerek jár. A beruházást követően ők is lehetőséget kapnak a színvonalas oktatásra, a társadalmi integrációra, a tudásuknak, szorgalmuknak megfelelően boldogulhatnak az életben – hívta fel a figyelmet.

 

Borkáné Dudás Mónika igazgató arra emlékeztetett, hogy ezen a helyen 92 évvel ezelőtt egy mindössze egy tantermes iskolával indult el a tanítás. Idén szeptemberben 10 osztály kezdi meg itt a munkát. 

 

 Ezt a gyerekek és a pedagógusok is nagyon várják már, hiszen jelenleg ideiglenes helyszíneken, bérelt termekben folyik az oktatás – mondta. Mindannyian meg fogják becsülni és szeretni fogják az új épületet – ígérte az intézményvezető.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!