Áruház épül Fábiánsebestyénen

2022.03.14. 16:04

A vidékieknek is járnak a 21. századi körülmények

Hat üzlettel pályázott, 350 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Hunor Coop Zrt. a Magyar Falu program keretében. Egy év alatt a fábiáni üzlet mellett Derekegyházon, Mártélyon, Bakson, illetve a Kalocsa környéki Foktőn és Géderlakon újulnak meg a társaság kis üzletei. A cég a támogatás mellett 250 millió forint önrészt tervez befektetni a modernizáció és a környezettudatosság jegyében.

Majzik Attila

Bõvíti fábiánsebsetyéni üzletét a Hunor Coop Zrt. Mészáros Zoltán, a cég elnök-vezérigazgatója. Farkas Sándor ogy. képviselõ. Fotó: Hunor Coop Zrt.

Először Fábiánsebestyénen él­vezhetik majd a vásárlók a kibővített üzletet, amelynek alapterülete megduplázódik, az eladótér pedig a korábbinak a háromszorosa lesz. Az üzlet bővítése mellett energiatakarékos berendezéseket, modern belső technológiákat vezetnek be, illetve napelemes rendszert is telepítenek az áruház tetejére. 
– A Magyar Falu program tá­­mogatásával egy kis Coop ABC-ből egy nagy alapterületű szupermarketet épít a cég, ezzel rendkívül nagy segítséget kap a község. A program azt a célt szolgálja, hogy a kistelepüléseken élő emberek minél jobb, a 21. századi igényeknek megfelelő kiszolgáláshoz jussanak. Ez ebben az esetben egy nagyszerű üzletbővítésről, üzletfejlesztésről fog szólni. Meggyőződésem, hogy ezzel a helyben maradást fogjuk elősegíteni. Az itt élő családok egy nyugodt falusi, élhető környezetben a legmagasabb szintű kínálatban, kiszolgálásban fognak részesülni – mondta el Farkas Sándor miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője a munkálatok indulásakor. 
 

Mészáros Zoltán, a Hunor Coop Zrt. elnök-vezérigazgató­­ja kifejtette, a Magyar Falu program pályázatán nyert nagy összegű vissza nem térítendő támogatásból hat kistelepülés üzleteinél lesznek fejlesztések. – A legnagyobb volumenű beruházásunk itt, Fábiánsebestyénen indult el, ahol egy csaknem 500 négyzetméteressé bővített áruházat építünk. Azokon a kistelepüléseken, ahol kétezres lélekszám alatt van a lakosság, ez a program garantálja hosszú távon vásárlóink magas színvonalú kiszolgálását. Azt gondolom, hogy a magyar kereskedelem számára, így a Hunor Coop életében is egy kiemelten fontos esztendő az idei, hiszen az országban több mint 1400 bolt fejlesztése valósul meg – fogalmazott Mészáros Zoltán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!