Vezető hírek

2022.03.21. 21:23

Átadták az új minibölcsődét Maroslelén

Szabó Imre

A szülők és a gyerekek együtt vágták át a szalagot. Fotó: Szabó Imre

Hivatalosan is átadták a megújult óvoda melletti, azzal összeköttetésben felépült minibölcsődét. Drimba Tibor polgármester mérföldkőként jellemezte a pillanatot, utalva arra, hogy a faluban örvendetes módon 25-30 gyerek születik évente - ez tette szükségessé az új, korszerű létesítmény felépítését. Persze betelepülők is vannak szép számmal. Ennek együtt köszönhető, hogy a falu lélekszáma az utóbbi egy évben 2038-ról 2109-re nőtt.

 

A beruházás teljes költsége 146 millió forint volt. A nemzetiszínű szalagot a szülők és az apróságok együtt vágták át, még haza is vihettek egy-egy darabot belőle - előtte azonban kívül-belül megismerkedtek az épülettel.

 

Mint korábban megírtuk, a maroslelei mini böcsőde alapkövét még tavaly áprilisban tették le. Hét férőhelyes, a létszám már a megnyitásra betelt. A beruházással munkahelyeket is teremtettek: három fő gondoskodik áprilistól az apróságok tevékeny mindennapjairól. 

 

 A bölcsőde építésével párhuzamosan a Zengő óvodában energetikai korszerűsítésre, ajtók-ablakok cseréjére, festésre, burkolásra került sor - szép és modern lett. Most az udvar kialakítása, zöldítése következik, ami Bozsóné Barta Ágnes igazgató szerint különösen fontos feladat, hiszen az ide járó gyerekeket környezettudatos szellemben nevelik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!