198 millióból készült el a Félkrajcáros

2022.03.25. 18:49

Átadták Pusztamérges éttermét és főzőkonyháját

Háromszázötven adagos melegkonyhát és nyolcvan fő befogadására alkalmas éttermet avattak Pusztamérgesen. Az átadón elhangzott, családi, társasági rendezvények lebonyolítására is alkalmas a Félkrajcáros Étterem és Főzőkonyha.

A. T J.

Régi álom vált valóra Pusztamérgesen. 350 adagos melegkonyhát és egy 80 fős éttermet alakítottak ki a Szent István utca 8. alatti régi Sellő Étteremben. Fotó: Kuklis István

Tavaly év elején írtuk meg, hogy a Szent István utca 8. szám alatti régi Sellő Étteremben alakít ki új 350 adagos melegkonyhát és a hozzá tartozó 80 fős éttermet 198 millió forintos pályázati forrásból a pusztamérgesi önkormányzat. Pénteken délelőtt pedig azért gyűltünk össze a szomszédos épület udvarán felállított rendezvénysátorban, hogy átadják a település életét megkönnyítő beruházást. Az ünnepség a Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola diákjainak műsorával kezdődött, majd Réthy Pál, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára köszöntötte a résztvevőket.

 

A program célja, hogy a közétkeztetés keretében biztosítsák a gyermek- és a szociális étkeztetést, továbbá helyi lakosok kiszolgálását, rendezvények lebonyolítását egy ilyen beruházás a családi, társasági rendezvények színvonalas lebonyolításának a lehetőségét is magában hordozza. Ez a rendezett településkép, ami fogadja az erre járót, azt is mutatja, hogy az önkormányzat fontosnak tartja ezt a feladatot. A település közfoglalkoztatási programjait tekintve szisztematikusan, évek alatt, átgondoltan jutott el idáig – mondta az államtitkár.

Fotó: Kuklis István

Nagy öröm részt venni a helyiek örömében – kezdte ünnepi beszédét Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök. 

 

Nem egy ipari létesítmény, vagy közműfejlesztési projekt átadásáról van most szó, hanem olyasmiről, amelyben sok minden benne van. Igazi emberi találkozásokra adódik lehetőség az asztalok mellett, amelyekkel a táplálkozáson túl emberi kapcsolatainkat gazdagíthatjuk – mondta a püspök, majd Isten áldását kérte a résztvevőkre. Azt kérte imájában, hogy akik az intézmény szolgáltatását igénybe veszik, testi-lelki egészségben, igazi emberi kapcsolatokban gazdagodjanak és közös élményeket nyerjenek.

 

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat nevében Égető Gábor aljegyző köszöntötte az átadó közönségét, végül Papp Sándor, Pusztamérges polgármestere beszélt.

 

Több szempontból ünnep ez a mai nap a számunkra. Ez a beruházás szép példája annak, hogy ha mi, helybeliek összefogunk és a vezetőink segítségét kérjük, akkor nincs előttünk lehetetlen, nincs olyan probléma és feladat, amelyet meg ne lehetne oldani – fogalmazott a polgármester, majd a nemzeti színű szalag átvágásával ünnepélyesen is megnyílt a Félkrajcáros Étterem és Főzőkonyha.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!