Az önkormányzat megduplázza

2022.03.08. 13:05

Egy hét alatt 2 millió forintot adományoztak a szegediek az ukrajnai menekülteknek

delmagyar.hu

Fotó: Kuklis István

Egy hét alatt 2 millió forintot adományoztak a szegediek az ukrajnai menekülteknek, amit megdupláz Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata. A 4 millió forint pénzadományt a Magyar Vöröskeresztnek juttatja el Szeged városa.

 

Botka László, Szeged város polgármestere egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata pénzadomány gyűjtést indít az ukrajnai menekültek megsegítésére. A szegediek példát mutattak szolidaritásból, ugyanis egy hét alatt 2 millió forintot adományoztak. 

 

A polgármester megköszönte a szegediek felajánlásait, és ahogy már a gyűjtés indulásakor is elmondta, az ilyen felajánlásoknál – a korábbi gyakorlatnak megfelelően – Szeged város önkormányzata megduplázza a szegediek által összeadott pénzt. 

 

Bejelentette: Szeged város önkormányzata 4 millió forint pénzadományt juttat el az ukrajnai menekültek ellátásában élenjáró Magyar Vöröskeresztnek.

 

A segíteni akarók továbbra is fizethetnek be pénzadományt a Szeged Város Közösségéért Közalapítvány számlaszámára: 

12067008-00105206-00100009

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!