Szegedi hírek

2022.03.23. 10:57

Elütött egy rendőrt, majd elmenekült a helyszínről az embercsempész

delmagyar.hu

Forrás: police.hu

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei március 23-án 4 óra 25 perckor Szeged külterületén akartak ellenőrizni egy magyar honosságú Fiat Ducato típusú kistehergépjárművet. A jármű sofőrje azonban nem állt meg, az egyik kollégát elütötte. 

 

Fotó: police.hu

Az elsődleges adatok szerint a járőr nem sérült meg. Néhány kilométerre a helyszíntől a sofőr az autóból kiugrott, majd elmenekült. A járműben a rendőrök 14 illegális migránst találtak. A csoport tagjai közül négyen török, a többiek szír állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.
 

 

A sofőr keresését a rendőrök megkezdték, az adatgyűjtés és tanúkutatás mellett nyomkövető kutyákat indítottak és a fellelhető térfigyelő kamerák képeit is elemzik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!