Orvosi eszközöket is beszereztek

2022.03.29. 16:51

Felújították Csanytelek orvosi rendelőjét

21 millió forintot fordított a település orvosi rendelőjének felújítására az önkormányzat.

Majzik Attila

Pályázati forrásból fedezték a felújítást. Fotó: Majzik Attila

A renoválás költségeinek döntő részét pályázati forrásból fedezték, az elnyert összegből szociális blokkokat alakítottak ki, valamint az egyik emeleti szolgálati lakás belső felújítása is elkészült, emellett új orvosi eszközöket is beszereztek.

Nagyon fontos, hogy ezeken a kistelepüléseken is meglegyenek a szükséges egészségügyi szolgáltatások, hogy itt is legalább olyan infrastruktúrával rendelkező egységek épüljenek fel vagy újuljanak meg, mint egy városban. Ezzel erősödik a vidék megtartóereje, így válnak élhetővé ezek a települések – mondta el Farkas Sándor miniszterhelyettes, a térségi országgyűlési képviselője a csanyteleki rendelőintézetben.

 

A háziorvosi és fogszakorvosi rendelőknek, valamint a védőnői szolgálatnak is helyet adó épületet 2019-ben egy TOP-os pályázat keretében újították fel, most pedig azokat a munkákat végezték el, amikre korábban már nem jutott keret. A második ütemet szintén TOP-os forrásból finanszírozták, a felújítás összköltsége több mint 21 millió forint volt, a 20 milliós támogatási összeget az önkormányzat egészítette ki.

 

A munkák során személyzeti öltözőt és vizesblokkot alakítottak ki, valamint az épület emeleti szintjén az egyik szolgálati lakás részleges belső felújítása is megtörtént, a lakást újrafestették, cserélték a hideg- és melegburkolatokat, illetve felújították a teljes vizesblokkot is.

 

Mint Erhard Gyula, a település polgármestere elmondta, energetikai korszerűsítéssel szeretnék folytatni az egészségház felújítását, ehhez keresik a pályázati forrásokat.

 

Nagyon sok lehetőség áll a kistelepülések előtt, ugyanis bővült a paletta az előző évekhez képest: a gazdaságfejlesztési sorban helyet kapott a közkonyhák fejlesztése, de a turisztikai lehetőségek is bővültek, új elemként pedig megjelent az iskolák, illetve a belterületi utak felújítása – tájékoztatott a TOP Plusz program lehetőségeiről Gémes László, a Csongrád-Csanád megyei közgyűlés elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!