Szeged

2022.03.23. 19:15

Folytatni a megkezdett munkát

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat szervezésében közéleti sportfórumot tartottak a szegedi Novotel Hotelben, melynek előadója Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke volt. A közönséget szegedi és megyei sportvezetők adták, akik tájékoztatást kaptak az elért eredményekről és arról, hogy szeretnék folytatni megkezdett a munkát.

Imre Péter

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke azzal kezdte a magyar sport helyzetéről az elmúlt 12 évben elért eredményekről, fejlesztésekről szóló előadását a megyei sportvezetőknek a szegedi Novotel Hotelben, hogy 2010-ben súlyos örökséget vettek át az előző kormányoktól.

 

Emlék

 

- A fővárosi KSI-ben vízilabdáztam és úgy emlékszem, édesapámmal vettünk egy kék fürdőköpenyt, a KSI betűket kivágtuk és a hátára festettük. Mikor a többiek meglátták, azt kérdezték: megkaptad az új felszerelésedet? Igen, mondtam, apuval csináltuk - mondta Vári Attila azt érzékeltetve, hogy gyerekkorában, illetve még a közelmúltban is milyen volt a fiatalok ellátása, helyzete a sportban. Mostanra státuszokat alakítottak ki, vannak életút modellek és mindennapos testnevelés, utóbbinak a keretében naponta 1,2 millió gyerek mozog a testnevelés órákon.

 

Beruházások

 

A körülményeket is megteremtették a nyugodt munkához, a fejlődés pilléreként a TAO-támogatásoknak köszönhetően a hat kiemelt sportágban jelentősen megnőtt - 2011-et 2021-hez viszonyítva - a versenyengedéllyel rendelkező sportrolók száma.

 

 - A létesítmények is jelentősen gyarapodtak: 2014-től a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programtól számítva 220 projekt valósult meg országosan, tantermek, tanuszodák, tornatermek épültek - közölte Vári Attila. 

 

Megemlítette az egész országot érintő, világszínvonalú nagy beruházásokat, többek között a Puskás Arénát, a Duna Arénát, a szegedi Tiszavirág Sportuszodát és a Pick Arénát, a Groupama Arénát és a veszprémi uszodát.


- A június 18-án kezdődő vizes világbajnokságra, amelyet beugróként rendezünk meg, várok mindenkit, ezen a helyszínen különös tekintettel a szegedi eseményekre - mondta. Hozzátette: az egészséges életmódra nevelés, a sportos koncepció nem erodálódhat, vannak létesítmények, a képzéseket, az egész vonalon a megkezdett munkát folytatni kell, mert az eddigi eredményeknek csakis így lesz értelme.

 

Hajrá

 

Az eseményen jelen volt a két szegedi kormánypárti országgyűlési képviselőjelölt, Mihálffy Béla és Bartók Csaba. Utóbbi azt mondta: Szeged sportfejlesztésekben az elmúlt pár évben felzárkózott - a két legutóbbi: Tiszavirág uszoda, Pick Aréna - de ezt a munkát, a beruházások sorát is folytatni kell jó érdekérvényesítő képességű képviselőkkel. Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott kiemelte, a világszintű sportrendezvények a gazdaságot, a turizmust is erősítik, az idelátogatók megismerik hazánkat, kultúránkat. De a jövőben még sok a közös tennivaló. - Hajrá, magyarok! Hajrá, Szeged! - zárta hozzászólását.


Névjegy: Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok és világbajnok vízilabdás 1976. február 26-án született Budapesten. A 2019-es magyarországi önkormányzati választásokon a Fidesz és a KDNP közös pécsi polgármester-jelöltje, majd a pécsi közgyűlés Fidesz-frakciójának tagja lett. 2017 májusában beválasztották a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökségébe, 2018 szeptemberében a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke lett, az utóbbi posztra 2020 júliusában újra megválasztották.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!