Kivitelezőt keresnek – 10 év után újra lesz kisgyerekeket fogadó intézmény

2022.03.19. 16:45

Jövő év végétől működhet az új mindszenti bölcsőde

Várhatóan 2023 év végétől működhet majd Mindszent új bölcsődéje. A képviselő-testület a napokban három pályázó közül kiválasztotta a beruházás műszaki ellenőrét, hamarosan pedig elindítják a közbeszerzési eljárást.

Tábori szilvia

Mindszenten 2013 óta nincs bölcsőde. Jövőre egy teljesen új épületben fogadják a kicsiket. Fotó: Mindszent Város Önkormányzata

A település korábban 749 millió vissza nem térítendő kormányzati támogatást kapott egy kétszintes, több mint negyven férőhelyes új intézményre. A közelmúltban a Pénzügyminisztérium módosította a projekt megvalósítási határidejét, így 2023. szeptember 30-ig kell lezárni a beruházást. 

 

Mint azt Zsótér Károly Sándor települési polgármester lapunknak a csütörtöki rendkívüli közgyűlés után elmondta: a pályázati előírásnak megfelelően a három jelentkezőből kiválasztották a projekt műszaki ellenőrét. A testület által elfogadott és felkért szakértő díjazása nettó 5,5 millió forint lesz. 

 

A támogatási szerződést még 2020. október végén kötötték meg, majd ezután elkészítették az építésügyi hatósági engedélyhez szükséges tervdokumentációt. A folyamat az előzetesen számított 8-10 hónap alatt zárult le. Az eljárás részeként a leendő bölcsőde szomszédságában lévő társasházak lakói a hatósági eljárás valamennyi határozatát megkapták. Miután egyetlen érintett sem kifogásolta a döntéseket, véglegesítették az építési engedélyt. 

 

A beruházás közbeszerzési eljárása néhány héten belül elindulhat, amely a kötelező eljárásrend miatt újabb 3-4 hónap lehet. Az önkormányzat számításai szerint nyár elején köthetnek szerződést a nyertes pályázóval, aki ekkor már átveheti a munkaterületet, a városházával szembeni egykori gazdasági udvart. A kivitelezés pedig várhatóan ezt követően 12 hónapot vesz igénybe. 

 

Az új intézmény így legkésőbb 2023 végétől nyithat meg, használatbavételi és működési engedélyekkel. 

 

Az építőipari alapanyagok áremelkedése minden hasonló időpontban elindult projektet érint, emiatt többlettámogatás­­ra lehet szükség. A közbeszerzési pályázatra beérkezett ajánlatokat értékelve dönt majd az önkormányzat arról, hogy szükséges-e pluszforrást igényelnie. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!