Vezető hírek

2022.03.04. 14:52

Kiss-Rigó László szentelte fel a közösségi házat Domaszéken

Közösségi térként, képzési központként és rendezvényhelyszínként funkcionál a jövőben a Stella Maris Vendégház, amelynek átadó ünnepségét pénteken tartották Domaszék külterületén.

Szeged-Domaszék 2022.03.04. Stelja Maris fogadó ünnepélyes átadása Képen: Kiss-Rigó László Fotó: Török János TJ DM délmagyar

Fotó: TOROK JANOS

Az épületet Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök szentelte fel. A beruházás a „Határon átnyúló képzési központok” című pályázat keretében valósult meg az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap, továbbá hazánk és Románia társfinanszírozásával. A pályázat célja a határrégió fejlesztése a munkaerő mobilitásának növelésével és a foglalkoztatási lehetőségek bővítésével, ennek érdekében a domaszéki mellett a Temes megyei Zolton is hasonló központot építettek.

Az épület kapui nyitva állnak képzések, táborok, lelkigyakorlatok, csapatépítő tréningek, osztálykirándulások és baráti találkozók résztvevői előtt is. Fotó: Török János

A Stella Maris Vendégház vállalkozói alapismeretek, valamint pályaorientációs és karriertervezési képzéseknek ad otthont. Emellett kapui nyitva állnak majd a hittanos és egyéb gyermek- és ifjúsági táborok, workshopok, lelkigyakorlatok, csapatépítő tréningek, osztálykirándulások, céges és baráti találkozók résztvevői előtt is. 

Fotó: Török János

A házszentelésen részt vett Fürjes Zoltán egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár. 

 

– Itt az ember megállhat és elcsendesedhet, közösségben lehet, tanulhat és magához ölelheti azokat, akiket Istentől kapott az életébe. Így lehet ennyi homok között sziklára építeni itt, Domaszéken – utalt az evangéliumi példabeszédre a helyettes államtitkár, majd életünk felépítményének kötőanyagát a hitben határozta meg. Annak terjesztése az egyház küldetése, amellyel a kormány közösséget érez és támogatja azt. 

 

– A polgári kormány ezer éve nem látott módon segíti az egyházi közösségeket, az elmúlt 12 évben több mint háromezer templom felújítását támogatta szerte a Kárpát-medencében – fogalmazott. 

 

Kiss-Rigó László a központot egy önvédelmi projektnek nevezte, amely a korunkban terjedő, értékgyilkos ideológiákkal szemben védi a közösségeket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!