Vezető hírek

2022.03.22. 11:01

Makón is lesz Meki

A makói Csanád vezér tér és a Kossuth utca találkozásánál épül fel a tervek szerint a McDonald’s új étterme. Az önkormányzati képviselő nagy autóforgalomtól tart, a tervező ígérete szerint odafigyel a balesetveszély minimalizálására.

Szabó Imre

Forrás: Unsplash

A legutóbbi ülésen fogadta el a makói képviselő-testület azokat a terveket, amelyek alapján autós kiszolgálásra is alkalmas gyorsétterem nyílhat a városban. 

 

A McDonald’s márkanév alatt üzemelő létesítmény a Csa­­nád vezér tér és a Kossuth utca találkozásánál, a belváros felől nézve a benzinkutat kö­­vetően, a kétszer kétsávos út kö­­zötti háromszög alakú területen épülhet fel. A területet az önkormányzat már korábban eladta a beruházásban érdekelt, fővárosi székhelyű Progress Étteremhálózat Kft.-nek 83 millió forint plusz áfáért. 
 

A látványterven így néz ki a hamarosan megnyíló gyorsétterem. Forrás: Farkas Éva Erzsébet közösségi oldala

 

A látványterveket a tervezéssel megbízott Drenkovics építésziroda részéről Drenkovics Szilárd építésztervező mutatta be a képviselőknek. Mint el­hangzott, az épületegyüttes az étteremlánc megszokott stílusjegyeit fogja magán viselni. Lesz terasza is padokkal, és fontos, hogy a területen komoly, többszintes parkosítást fognak végezni. Ami a közlekedést illeti, egy helyen lesz lehetőség a ki- és behajtásra, és 27 parkolóhelyet alakítanak ki. 

 

Gyalogosan mindkét oldalról meg lehet majd közelíteni zebrán keresztül a gyorséttermet. A terveket a város főépítészével, Csernyus Lőrinccel is egyeztették már. 
Az ülésen Kovács Sándor, az érintett körzet képviselője kért szót a bemutatott tervekkel kapcsolatban, és a nagy autófogalom, a közlekedési balesetek veszélyeire hívta fel a figyelmet. Erre – ígérte a tervező – külön figyelni fognak. Az, hogy pontosan mikor nyílhat meg a makói McDonald’s, nem hangzott el, az viszont igen, hogy a beruházás várhatóan 27 új munkahelyet fog teremteni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!