Elég volt egy remek félidő

2022.03.20. 20:21

Már a második percben vezetett a Szeged-Csanád GA az Ajka ellen

A labdarúgó NB II. 29. fordulójában az Ajka érkezett a Szent Gellért Fórumba, ahol a házigazda Szeged-Csanád Grosics Akadémia már a 2. percben vezetett, és végül az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát.

Mádi József

Sima ügy. Dobos Áron nemcsak a támadásból, hanem a védekezésből is kivette a részét. FOTÓ: Török János

A kezdőrúgást lapunk egykori sportrovat-vezetője, a korábbi atléta, Süli József végezte el.  

 

Jóformán el sem foglaltuk a helyünket, már vezetett a Szeged: miután a második perc legelején Molnár Farkas Tamás kapus védése, majd hatalmas kirúgása megtalálta Dobost a jobb szélen, ő a labdaátvételt követően indította a másik oldalon Csobothot, akit letaroltak, ám Horváth Krisztoferhez került a labda, akinek bal oldali beadására Gajdos érkezett középen, és hat méterről a bal sarokba fejelte a labdát, 1–0.

 

Két fejes helyzet következett: előbb Csoboth, majd Tar bólintott, a vendégkapus védett, a vendégvédő célt tévesztett. Pejovics már sokkal közelebb járt az újabb szegedi gólhoz, ám a labdát a felső lécre bólintotta.

 

A 27. percben jött a második hazai találat: Kővári ment le az alapvonalig, onnan visszagurított, Csoboth pedig 10 méterről középen a léc alá lőtte a labdát, 2–0. Temesvári  fejese és Gajdos éppen csak melléguruló labdája is jelezte, a Szeged nem állt le, nem nyugodott meg, folytatta a látványos támadófutballját. Ennek eredményeként újabb szép mozzanatok után – sarkazás, pontos lövés – Csoboth növelte tovább az előnyt.

 

Aktívabban kezdte a második félidőt az Ajka, az első tíz percet főleg a szegedi térfélen töltötték a csapatok. Volt is egy jó lövése Csizmadiának és Tarnak is, amikor Molnárnak védeni kellett.  A Szeged egy picit beleült a három gólos előnybe, de a biztos győzelme nem forgott veszélyben. 

 

Dragan Vukmir: – Jól kezdtünk, 3–0 volt ide az első félidőben, sőt kimaradt még néhány helyzet is. Rendben volt a hozzáállás, az akarat, és a szünet után annyit adtunk ki magunkból, amennyi az előny megőrzéséhez kellett.

 

Szeged-Csanád GA–Ajka 3–0 (3–0)

Merkantil bank labdarúgó NB II., 29. forduló. Szeged, Szent Gellért Fórum, 750 néző. Vezeti: Berényi Tamás (Kovács Gábor, Rózsa Dávid).
SZEGED-CSANÁD GA: Molnár F. – Ódor, Temesvári, Pejovics, Kővári (Bencze, 75.) – Kovács M., Farkas A. – Dobos Á. (Germán, 64.), Horváth K. (Debreceni, 75.), Csoboth (Daru, 75.) – Gajdos (Murár, 86.). Vezetőedző: Dragan Vukmir.
AJKA: Balogh M. – Murka (Sejben, 34.), Görgényi, Tar, Csemer – Lehoczky (Doncsecz, a szünetben), Tajthy (Kenderes, 34.) – Gaál B. (Berzsenyi, 88), Tóth G., Csizmadia Z. – Szarka Á. (Dragóner, 67.) Vezetőedző: Kis Károly.
Gólszerző: Gajdos (2.), Csoboth (27., 35.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!