Vezető hírek

2022.03.24. 19:42

Megújult a teniszcentrum Szentesen

„Tetőtől talpig” felújították a szentesi Dr. Lakos Sándor Teniszcentrum klubházát és a pályákat: a beruházás során megújult az 1953-ban épült központi épület, a pályáknál pedig öntözőrendszert építettek ki.

M.A.

Átadták a megújult teniszcentrumot. Fotó: Majzik Attila

– Magyarországon ma minden idők legnagyobb sport-infrastruktúra fejlesztése zajlik. Az utóbbi 12 évben indult programoknak köszönhetően országszerte épülnek modern, európai színvonalú sportpályák – mondta el Sárfalvi Péter, az EMMI sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a teniszcentrum átadóján. Hozzátette, Szentesen a közeljövőben két kültéri sportpark fog készülni, és az új multifunkcionális városi sportcsarnok előkészítése is folyamatban van.

 

Mint Bozó Zoltán, a Szentesi Teniszklub elnöke az átadón elmondta, egy komoly felújításon vannak túl.

 

 – A klubház teljes egésze megújult, új külső vakolást és új burkolatot kapott az épület, emellett az öltözők és a tusolók is megújultak. Egy info-kommunikációs rendszert is kialakítottunk, ami már régóta szükséges volt. A pályák is megújultak, nagyobbak lettek a térközök, valamint a pályák jó részének az automata öntözését is sikerült megoldani – részletezte a klubelnök.

 

Tégla Csaba, a klub társelnöke hozzátette, távlati céljaik között szerepel, hogy a Nemzetközi Teniszszövetség által akkreditált centrummá alakuljanak, szeretnének nemzetközi tenisztornákat is rendezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!